Ремонтират пързалки и катерушки по искане на майките

Община Асеновград започва ремонт на детски площадки с обезопасяване на съоръженията по искане на Инициативен комитет на майките от града. Това стана ясно след среща на представители на ИК със заместник-кмета на общината Стоян Димитров. На срещата бяха и възможностите на общината за такъв ремонт. Крайното решение бе, че ремонтът ще започне от най-належащите осем площадки, посочени от майките. Това стана възможно след като със заповед на кмета д-р Христо Грудев всички детски съоръжения бяха огледани от комисия, в чийто състав бяха включени и представителки на ИК.

Общината има осигурени 25 000 лева за текущ ремонт на детските съоръжения, с 10 000 от тях такъв ще бъде направен на първите осем, уточни след срещата Димитров. По думите му постигнато е съгласие между двете страни останалите средства да бъдат използвани при следващи сигнали от страна граждани за проблеми с детските площадки до общината или до ИК.
На 12 септември Инициативният комитет ще получи графика за ремонта на първите 8 детски площадки, за да могат да контролират дейността на общината, каза още Димитров.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини