Областен и кмет заедно на първа копка в Асеновградско

Кметът на Асеновград и областният управител на Пловдив дадоха днес заедно старт на проекта за изграждане на пътя Жълт камък - Узуново - Три могили. Д-р Христо Грудев връчи на представител на фирмата-изпълнител "Интегрирани Пътни Системи" възлагателното писмо на проекта и подчерта, че изграждането на пътното съоръжение има и голямо социално значение за района. "С новия път ще дадем шанс за развитие на туризма в района, където и без това има богати природни дадености", заяви в приветствието си д-р Грудев.

От своя страна пък Иван Тотев подчерта, че община Асеновград е на едно от челните места в страната за усвояване на европейски средства. 

Днешната първа копка даде началото на ремонт на 2,7-километрова пъптна отсечка, която почти 6 месеца в годината е непроходима заради трошенокаменната си настилка. 

Вчера бе направена и първата копка на изграждането на пътя Конуш - Богданица.

Двата обекта са част от мащабен проект на община Асеновград, който се финансира по Оперативната програма за регионално развитие. Общата му стойност е 4 921 526 лева, като 4 183 297 лева са безвъзмездната финансова помощ от ЕФРР, а 738 229 са съфинансирани от републиканския бюджет.

Реализирането на двата обекта от проекта трябва да приключи през февруари 2012 година.


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини