140 лодки от 28 страни на Европейското по гребане в Пловдив

Гребната база в Пловдив става център на Евро`2011 по гребане. Официалната церемония по откриването е днес в 18.30 ч. Състезателните дни ще са петък, събота и неделя. Покрай ремонта на гребния канал страната ни вече разполага с база на световно ниво. "Впечатлена съм от това, че в Пловдив се провежда подобно първенство и от начина, по който изглежда базата". Това каза председателят на Българската федерация по гребане Светла Оцетова. Най-ценната придобивка според нея е, че имаме трасе, на което могат да се провеждат международни състезания. Налице е вече стартово устройство, обновени са съблекалните, хангарите, помещенията за спортистите, има допълнителни трибуни на финалния комплекс, а също и електронно табло. 
Друга новост ще е използването на GPS номера, които се поставят по специален начин на лодките. Те се използват при графиките, коитоще гледаме на електронното табло, по телевизията или в интернет.

Шампионатът в Пловдив ще се предава на живо по "Евроспорт", акредитираните журналисти са над 50 журналисти, 15 оттях са чуждестранни. "От българска страна ще стартират шест лодки са с реален шанс да стигнат до финалната шестица. Вярно е, че нашите лодки можеха да бъдат и повече, защото сме домакини. Но има и по-важно – достойно представяне",  каза още Оцетова.

На официалната церемония по откриването ще присъстват спортният министър Свилен Нейков и изпълнителният директор на Международната федерация по гребане Мат Смит.

В Европейското по гребане участие ще вземат 140 състезатели.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини