23 °C

Затвор за Ашим Асан и сина му заради побоя пред Джумая джамия

Пловдивският районен съд осъди по реда на бързото производство Ашим Асан, Фаик Хюсенов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов, Ремзи Ахмедов, Смаил Мехмедов и Юсеин Ахмедов. Седмината бяха признати за виновни за хулиганство, причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и възпрепятстване на религиозните свободи на гражданите.

Хюсеинов, Ахмедов, Асанов и Аймедов са признати за виновни и за причиняване на леки телесни повреди.
Наказанието на Ашим Асан е 2 г. затвор при първоначален общ режим. Фаик Хюсеинов получи 2 г. и 6 м. при първоначален строг режим. Наложената на Смаил Мехмедов присъда е 1 г. затвор при първоначален строг режим.
Една година условно с 3 г. изпитателен срок получиха Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов, Юсеин Ахмедов и Ремзи Аймедов.

Фаик Хюсеинов и Смаил Мехмедов ще трябва да изтърпят реално и отделно от горните присъди и предишни наказания, при които присъдите им са били условни, тъй като настоящото деяние е извършено в рамките на изпитателния срок. Съответно присъдите са от 10 месеца за Хюсеинов и 4 месеца за Мехмедов при първоначален строг режим.
 
На 11 септември около 18.30 ч. кърджалиецът Осман Хилми и сподвижниците му Селим Мехмед, Ерсин Ахмед, Екрем Ходжев, Бейтула Юсуфов, Айри Мурад, Христо Димитров и Алпер Мустафа решили да отидат за следобедна молитва до Джумая Джамия в Пловдив. Хилми и Мехмед влязли в джамията и седнали да изчакат другите, които били отишли да се измият за молитва. В това време чули викове и видели Христо Димитров, който тичал по стълбите на джамията и се държал за лицето и очите, като обяснил, че е бил напръскан със спрей. На стълбите на джамията били подсъдимите Ашим Асанов, Фаик Хюсеинов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов и Ремзи Фаик. Хюсеинов държал в ръцете си тояга, с която нанасял удари на Айри Мурад. Останалите също му нанасяли удари, а Ашим Асанов давал нареждания кой да бъде бит. 
Селим Мехмед и Осман Хилми били нападнати от Фаик Хюсеинов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов и Ремзи Ахмедов. Те започнали да им нанасят удари, а Хилми бил напръскан със спрей, съдържащ активно вещество CS газ, от Фаик Хюсеинов.
Селим Мехмед успял да избяга, макар и бос, тъй като си бил събул обувките на влизане в джамията. По-късно обувките му били намерени изхвърлени в кош за боклук в близост до храма. Останалите потърпевши също успели да избягат.

Свидетели на всичко станали граждани, минаващи покрай Джумая джамия. Единият от тях - Димитър Чаушев, заснел случващото се с мобилния си телефон.

На място били повикани служители на ІV полицейско управление. При пристигането им на място обаче саморазправата вече ила приключила.

Присъдата беше постановена на 15 септември в 20 ч. след продъжително съдебно заседание. Делото се разгледа по реда на съкратеното производство, при което подсъдимите признават обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред Окръжния съд.  

Задържани под стража остават Ашим Асан, Фаик Хюсеинов и Смаил Мехмедов.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
24 сеп 2020
Последни новини