0 °C

Затвор за Ашим Асан и сина му заради побоя пред Джумая джамия

Пловдивският районен съд осъди по реда на бързото производство Ашим Асан, Фаик Хюсенов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов, Ремзи Ахмедов, Смаил Мехмедов и Юсеин Ахмедов. Седмината бяха признати за виновни за хулиганство, причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и възпрепятстване на религиозните свободи на гражданите.

Хюсеинов, Ахмедов, Асанов и Аймедов са признати за виновни и за причиняване на леки телесни повреди.
Наказанието на Ашим Асан е 2 г. затвор при първоначален общ режим. Фаик Хюсеинов получи 2 г. и 6 м. при първоначален строг режим. Наложената на Смаил Мехмедов присъда е 1 г. затвор при първоначален строг режим.
Една година условно с 3 г. изпитателен срок получиха Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов, Юсеин Ахмедов и Ремзи Аймедов.

Фаик Хюсеинов и Смаил Мехмедов ще трябва да изтърпят реално и отделно от горните присъди и предишни наказания, при които присъдите им са били условни, тъй като настоящото деяние е извършено в рамките на изпитателния срок. Съответно присъдите са от 10 месеца за Хюсеинов и 4 месеца за Мехмедов при първоначален строг режим.
 
На 11 септември около 18.30 ч. кърджалиецът Осман Хилми и сподвижниците му Селим Мехмед, Ерсин Ахмед, Екрем Ходжев, Бейтула Юсуфов, Айри Мурад, Христо Димитров и Алпер Мустафа решили да отидат за следобедна молитва до Джумая Джамия в Пловдив. Хилми и Мехмед влязли в джамията и седнали да изчакат другите, които били отишли да се измият за молитва. В това време чули викове и видели Христо Димитров, който тичал по стълбите на джамията и се държал за лицето и очите, като обяснил, че е бил напръскан със спрей. На стълбите на джамията били подсъдимите Ашим Асанов, Фаик Хюсеинов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов и Ремзи Фаик. Хюсеинов държал в ръцете си тояга, с която нанасял удари на Айри Мурад. Останалите също му нанасяли удари, а Ашим Асанов давал нареждания кой да бъде бит. 
Селим Мехмед и Осман Хилми били нападнати от Фаик Хюсеинов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов и Ремзи Ахмедов. Те започнали да им нанасят удари, а Хилми бил напръскан със спрей, съдържащ активно вещество CS газ, от Фаик Хюсеинов.
Селим Мехмед успял да избяга, макар и бос, тъй като си бил събул обувките на влизане в джамията. По-късно обувките му били намерени изхвърлени в кош за боклук в близост до храма. Останалите потърпевши също успели да избягат.

Свидетели на всичко станали граждани, минаващи покрай Джумая джамия. Единият от тях - Димитър Чаушев, заснел случващото се с мобилния си телефон.

На място били повикани служители на ІV полицейско управление. При пристигането им на място обаче саморазправата вече ила приключила.

Присъдата беше постановена на 15 септември в 20 ч. след продъжително съдебно заседание. Делото се разгледа по реда на съкратеното производство, при което подсъдимите признават обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред Окръжния съд.  

Задържани под стража остават Ашим Асан, Фаик Хюсеинов и Смаил Мехмедов.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини