Унищожиха всички къщи на Цар Киро

Всички къщи и автомобили на Цар Киро са унищожени. Единият от имотите е на покойния му син, втори на друг негов син, а третият е на внука Йорго Рашков. Жандармерията и полицията са успели да разгонят протестиращите, за да могат пожарникарите да овладеят и потушат огъня. По информация на Дарик обстановката в Катуница е започнала да се нормализира, а протестиращи се разотиват. Въпреки това засиленото полицейското присъствие остава на входовете и изходите на селото. Такова има и около Столипиново в Пловдив.

В Катуница се намира и главният секретар на МВР Калин Георгиев. Пред медиите той обеща, че в най-скоро време шофьорът на микробуса, който прегази 19-годишното момче, ще бъде заловен. По думите му полицията ще остане на мястото колкото е необходимо, за да предотвратят евентуални безредици.

Преди мач между "Ботев" и Доростол" фенове са запазили едноминутно мълчание в памет на двете починали момчета - прегазеният от бус, пълен с роми, Ангел Петров на 19 г. и 16-годишният Павел, който по време на бунта на жителите на селото срещу цар Киро припадна и по-късно почина в Университетска болница в Пловдив.

В интервю за Нова телевизия Кирил Рашков отрече информацията, че неговото семейство има нещо общо с убийството на 19-годишния Ангел. Той е категоричен и че няма да се изсели от Катуница.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини