Д-р Мъри: М. Джаксън сам е причинил смъртта си

На започналия вчера в Лос Анджелис процес срещу личния лекар на Майкъл Джаксън д-р Конрад Мъри, обвинен в непредумишлено убийство на певеца, бяха представени тезите на обвинението и на защитата, съобщиха световните агенции.

Прокурорът смята, че лекарят е отговорен за смъртта на певеца, тъй като е допуснал той да използва потенциално смъртоносното лекарство пропофол, без да вземе необходимите предпазни мерки.

Д-р Мъри е обвинен също, че не е действал ефикасно и не направил необходимото за спасяването на Джаксън, когато го е заварил в безсъзнание.

Като аргумент в подкрепа на тезата бяха показани снимки на мъртвия певец от болницата и бе пуснат запис на негов разговор с лекаря, направен 6 седмици преди трагичния край.

На записа Джаксън говори доста неясно, завалвайки думите, като човек, намиращ се под въздействието на упойващи вещества, за чиято употреба е държан отговорен лекарят.

Защитата заяви обаче, че Джаксън сам е предизвикал смъртта си, като е взел лекарството пропофол, опитвайки се да се пребори с хроничното си безсъние, и то след като докторът е бил излязъл от стаята.

Адвокатът на д-р Мъри заяви, че сутринта в деня на смъртта си Джаксън е взел няколко таблетки от седатива лоразепам, които били достатъчни да приспят шестима души.

По-късно певецът сам приел и пропофолът, който веднага го убил.

Ако бъде признат за виновен, д-р Мъри може да получи до четири години затвор и да изгуби правото си да практикува медицина.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини