21 °C

Екс обвинителят на цар Киро сега е негов адвокат

Човекът, който в качеството си на адвокат информира съда, че довереникът му Кирил Рашков е с "95% инвалидност - няколко инфаркта, тежък диабет и още цял куп болести" е същият, който е ръководел държавното обвинение в Асеновград по времето, когато е разбита първата нелегална фабрика за алкохол-менте на "царя" от Катуница преди почти 20 години.

Преди дни, когато се гледаше мярката за неотклонение на цар Киро, адвокат Даниел Ангелов заяви, че заради изключително тежкото си здравословно състояние клиентът му трябва да бъде пуснат от ареста. Освен това Рашков имал намерение да отиде в Сърбия не за да се укрие, а за да се почувства в безопасност и да спаси живота си, защото бил застрашен от сегашната обстановка в страна.

Макар в началото никой да не обърна внимание, малко по-късно паметливи юристи и журналисти си припомниха, че същият този адвокат е бившият районен прокурор на Асеновград. Ангелов езаемал поста точно по времето, когато при две акции в рамките на седмица от дома на цар Киро са иззети огромно количество бидони и бутилки с алкохол. Следователят по случая Християна Вангелова разказа, че количеството нелегално произведени водка, уиски и какво ли още не е било толкова голямо, че се наложило да бъде извикана на помощ армията, за да може бутилките да бъдат натоварени на камиони. Тогава Рашков е арестуван, но след няколкомесечен престой в пловдивския арест, успява да се измъкне с по-лека мярка. Медицинска експертиза го изкарва тежко болен.

Въпреки безспорните доказателства за извършването на незаконна дейност, делото срещу фамилията никога не вижда бял свят. То е връщано два пъти за доразследване от прокуратурата, но до съд така и не се стига, тъй като междувременно са изтекли давностните срокове за повдигане на обвинение. Като районен прокурор на Асеновград по това време Даниел Ангелов би трябвало да е отлично запознат с хода на това разследване и доказателствата срещу фамилията Рашкови.

Сега, въпреки твърденията на експрокурурора-настоящ адвокат, че Кирил Рашков е едва ли не с пълна инвалидност, Районният съд в Асеновград остави ромското "величие" в ареста. Мярката не бе обжалвана пред Окръжния съд в Пловдив.

Даниел Ангелов беше глобен с 1 000 лева от съда, затова че не се е явил при гледането на мерките за неотклонение на други двама обвиняеми, близки до Рашкови - Георги Йорданов и Спас Христов, които блъснаха с коли четирима души пред къщата "двореца" в Катуница през първата вечер на размириците.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
29 сеп 2020
Последни новини