Екс обвинителят на цар Киро сега е негов адвокат

Човекът, който в качеството си на адвокат информира съда, че довереникът му Кирил Рашков е с "95% инвалидност - няколко инфаркта, тежък диабет и още цял куп болести" е същият, който е ръководел държавното обвинение в Асеновград по времето, когато е разбита първата нелегална фабрика за алкохол-менте на "царя" от Катуница преди почти 20 години.

Преди дни, когато се гледаше мярката за неотклонение на цар Киро, адвокат Даниел Ангелов заяви, че заради изключително тежкото си здравословно състояние клиентът му трябва да бъде пуснат от ареста. Освен това Рашков имал намерение да отиде в Сърбия не за да се укрие, а за да се почувства в безопасност и да спаси живота си, защото бил застрашен от сегашната обстановка в страна.

Макар в началото никой да не обърна внимание, малко по-късно паметливи юристи и журналисти си припомниха, че същият този адвокат е бившият районен прокурор на Асеновград. Ангелов езаемал поста точно по времето, когато при две акции в рамките на седмица от дома на цар Киро са иззети огромно количество бидони и бутилки с алкохол. Следователят по случая Християна Вангелова разказа, че количеството нелегално произведени водка, уиски и какво ли още не е било толкова голямо, че се наложило да бъде извикана на помощ армията, за да може бутилките да бъдат натоварени на камиони. Тогава Рашков е арестуван, но след няколкомесечен престой в пловдивския арест, успява да се измъкне с по-лека мярка. Медицинска експертиза го изкарва тежко болен.

Въпреки безспорните доказателства за извършването на незаконна дейност, делото срещу фамилията никога не вижда бял свят. То е връщано два пъти за доразследване от прокуратурата, но до съд така и не се стига, тъй като междувременно са изтекли давностните срокове за повдигане на обвинение. Като районен прокурор на Асеновград по това време Даниел Ангелов би трябвало да е отлично запознат с хода на това разследване и доказателствата срещу фамилията Рашкови.

Сега, въпреки твърденията на експрокурурора-настоящ адвокат, че Кирил Рашков е едва ли не с пълна инвалидност, Районният съд в Асеновград остави ромското "величие" в ареста. Мярката не бе обжалвана пред Окръжния съд в Пловдив.

Даниел Ангелов беше глобен с 1 000 лева от съда, затова че не се е явил при гледането на мерките за неотклонение на други двама обвиняеми, близки до Рашкови - Георги Йорданов и Спас Христов, които блъснаха с коли четирима души пред къщата "двореца" в Катуница през първата вечер на размириците.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини