Емил Караиванов: Поех ангажименти и обещания, които сега трябва да претворя в реалност

Скъпи мои съграждани,

Днес съм изпълнен с обяснимо вълнение. Сигурно всяка битка, всеки път на мечтите и обещанията се бори за такъв финал.
Защото този финал се нарича Победа. Финалният резултат на избора за нов кмет на община Асеновград за мандат 2011- 2015 година реши аз да поема новата тежка отговорност на кмет на общината.
Хиляди жители на общината бяха част от пътя на тази победа.
Преживяха предизборна кампания, избираха най-добрите кандидати, упражниха правото си на вот и имаха волята и енергията да приемат тази победа. Съзнавам колко задължаваща и амбицираща е отговорността да бъдеш кмет- победител.
Пред вас открито и честно поех управленски ангажименти, обещания за решения, които сега трябва да се претворят в реалност. Нищо няма да е толкова лесно, защото е ясно, че има много натрупани проблеми, които вече са в графата на моята кметска отговорност. Но аз съм спокоен, защото с вота си вие показахте, че ме познавате и повярвахте, че точно аз мога да бъда решаващият фактор на добрата промяна за настоящето и бъдещето на Асеновградска община.
Многократно при срещите ни по време на кампанията аз заявявах, че няма да бъда сам в това управление. Имам управленски екип от доказани професионалисти, отстоявам стратегия за по-добра община за бизнес, работа и среда за живеене. Зад себе си имам ясна политическа идентичност и няма да бъда анонимен и неразпознаваем кмет. Напротив, в мое лице вече имате кметска институция с амбиция да превърне общинската власт в модерна територия на граждански и бизнес диалог. Дадох дума, че ще оставим в миналото катинарите на властта и забранения достъп за хората. Гражданите на общината днес трябва да знаят, че тези поети ангажименти ще бъдат изпълнени.
С искрено удовлетворение и още повече отговорност ме изпълва подкрепата, която на кметския балотаж получих от други политически сили и гражданския сектор на общината. Казах, че кметската власт не е еднолична фирма, а среда за най-добрите и в интерес на най- много граждани. Вярвам, че това ще го усетят хората на бизнеса, младите и социално слабите, лицата на спорта и културата.
Вярвам, че новият Общински съвет носи в себе си нужния заряд, за да бъде полезна част от промяната на статуктово и знам, че ще работя с общинските съветници диалогично и отговорно за всяко добро решение на всеки общински проблем.
Календарът на новия мандат вече тече. Времето за поздравления и разочарования изтича. Нека всеки направи онази своя равносметка на тези избори, която му е нужна, за да стане част от промяната на Асеновград по-скоро.
Бъдете здрави и нека покажем с делата си, че спечеленото доверие е било заслужено!
Благодаря Ви!

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини