Браузърен бъг наводнил Facebook с порно и насилие

Представители на Facebook съобщиха, че почти са се справили със спамерската атака, която наводни сайта с порно, сцени на насилие и други нежелани изображения. Оказало се, че основна роля за атаката има пробив в един от популярните интернет браузъри.

От Facebook не са уточнили за кой браузър става въпрос и в какво точно се изразява пропускът в него, съобщава kaldata.com.

В момента се работи по подобряването на системите на социалната мрежа, за да се избегнат подобни проблеми занапред. Хиляди потребители се оплакаха, че са свидетели на нелицеприятно съдържание в акаунтите си, а точният брой на засегнатите вероятно е много по-голям и няма как да се изчисли.

Във Facebook има повече от 800 милиона активни потребители.

Според информации социалната мрежа знае кой е отговорен за атаката и вече са предприети действия, съгласувани с полицейските органи. Противно на първоначалните предположения, хакерите от Anonymous нямат пръст в инициирането на последните проблеми.

Някои от потребителите са били подведени да въведат в полето за адрес на браузърите си вредоносен адрес, който съдържал javascript инструкции. По този начин те несъзнателно са допуснали нежеланото съдържание в акаунтите си.

Според Facebook по време на атаката не са компрометирани лични данни на потребители.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини