0 °C

ГЕРБ обмисля да изтегли своите от комисиите в ОбС

"До обмисляне да изтегли представителите си в постоянните комисии групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Асеновград стигна след няколко сесии, от които стана ясно как ще се управлява и работи занапред местния парламент". Това обясни председателят на групата на ГЕРБ Костадин Яков. По думите му, вотът на гражданите, ясно изявен на последните избори, вече се подменя - при това безпардонно и на инат.
"Безпринципно и напук се избират членове на постоянните комисии. Ясно и категорично се определят правила на политическо поведение, които нямат нищо общо с нормите на демокрацията и нормалния политически тон", пише в декларация, която днес ГЕРБ разпространи чрез медиите.
В нея се посочва, че новосъздадената коалиция БСП-ДПС-СДС-НДСВ дава категорична заявка, че "през следващите четири години ще управлява без ясни правила, на базата на споразумения под масата, без зачитане на волята на избирателите в Асеновград, с раздаване на постове за благодарност, с погазване на демокрацията и на инат - просто да прецакаме ГЕРБ".
"Как иначе ще си обясним, уважаеми съграждани, политическа сила с 3-ма общински съветници да ръководи общинския съвет???" - питат още съветниците. Въпросът им е в резултат на избора на заместник председатели на ОбС Асеновград. "Ние предложихме те да са трима, а коалицията БСП-ДПС-СДС-НДСВ гласуваха да са с един по-малко. Така отпадна възможността групата, която получи доверието на асеновградчани да има най-много съветници в местния парламент – на ГЕРБ – да има представител в управлението му", обяснява Яков.
Според ГЕРБ, това е поредния политически фарс в Общината. "По волята на нашия „работодател“ първата политическа сила в Общински съвет Асеновград с 13 съветника е ПП ГЕРБ", пишат в декларацията си съветниците. Тя завършва с думите: "Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, категорично се противопоставяме на подобно поведение и като най-голямата група в Общински съвет Асеновград, избрана по волята на гражданите на Асеновград, ще се противопоставяме с всички средства, дадени ни от закона на подобно поведение. Защото ние искаме да ГРАДИМ Асеновград, а не да разрушаваме мостовете на политически отговорното поведение, обещание което дадохме на нашите избиратели и което смятаме да изпълняваме".

Ето и пълният текст на декларацията:

                                                             ДЕКЛАРАЦИЯ
                                             от общинските съветници на ПП ГЕРБ

                                УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Взимам думата от името на групата на ПП ГЕРБ в общински съвет Асеновград, за да изразя нашата позиция относно политическото поведение на новосформираната коалиция БСП-ДПС-СДС-НДСВ.
На 23 октомври 2011 година гражданите на Асеновград изразиха с вота си на коя от политическите сили в Асеновград какво доверие да гласуват. По волята на нашия "работодател" първата политическа сила в Общински съвет Асеновград с 13 съветника е ГЕРБ.
Още на първата сесия на Общински съвет Асеновград стана ясно, че е налице създаването на нова управленска коалиция - коалиция на изборни пазарлъци и безпринципни личностни алъшвериши.
Отново, както винаги, като дойде на власт БСП започва да подменя вота на българските граждани, започват да се пукат един по един балоните на демагогията и популизма, падат изборните маски и се демаскират истинските играчи, онези, които се появяват като сенки зад кулисите и диктуват всъщност политическо поведение на групи и лица, просто защото са си платили.
Как иначе ще си обясним, уважаеми съграждани, политическа сила с 3-ма общински съветници да ръководи общинския съвет???
Днес отново станахме свидетели на поредния политически фарс - най-голямата политическа група, избрана с преки избори, а не сформирана на тайни завери като група по интереси, бе лишена от участие в ръководството на Общински съвет Асеновград и на постоянните комисии към него.
Безпардонно и на инат бе подменен вотът на гражданите на Асеновград.
Безпринципно и на пук се избират членове на постоянните комисии. Ясно и категорично се определят правила на политическо поведение, които нямат нищо общо с нормите на демокрацията и нормалния политически тон.
Днес от новосъздадената коалиция БСП-ДПС-СДС-НДСВ дадоха категорична заявка как ще се управлява община Асеновград през следващите четири години – без ясни правила, на базата на споразумения под масата, без зачитане на волята на избирателите в Асеновград, с раздаване на постове за благодарност, с погазване на демокрацията и на инат - просто да прецакаме ГЕРБ.
Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, категорично се противопоставяме на подобно поведение и като най-голямата група в Общински съвет Асеновград, избрана по волята на гражданите на Асеновград, ще се противопоставяме с всички средства, дадени ни от закона на подобно поведение.
Защото ние искаме да ГРАДИМ Асеновград, а не да разрушаваме мостовете на политически отговорното поведение, обещание което дадохме на нашите избиратели и което смятаме да изпълняваме.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини