27 °C

ГЕРБ обмисля да изтегли своите от комисиите в ОбС

"До обмисляне да изтегли представителите си в постоянните комисии групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Асеновград стигна след няколко сесии, от които стана ясно как ще се управлява и работи занапред местния парламент". Това обясни председателят на групата на ГЕРБ Костадин Яков. По думите му, вотът на гражданите, ясно изявен на последните избори, вече се подменя - при това безпардонно и на инат.
"Безпринципно и напук се избират членове на постоянните комисии. Ясно и категорично се определят правила на политическо поведение, които нямат нищо общо с нормите на демокрацията и нормалния политически тон", пише в декларация, която днес ГЕРБ разпространи чрез медиите.
В нея се посочва, че новосъздадената коалиция БСП-ДПС-СДС-НДСВ дава категорична заявка, че "през следващите четири години ще управлява без ясни правила, на базата на споразумения под масата, без зачитане на волята на избирателите в Асеновград, с раздаване на постове за благодарност, с погазване на демокрацията и на инат - просто да прецакаме ГЕРБ".
"Как иначе ще си обясним, уважаеми съграждани, политическа сила с 3-ма общински съветници да ръководи общинския съвет???" - питат още съветниците. Въпросът им е в резултат на избора на заместник председатели на ОбС Асеновград. "Ние предложихме те да са трима, а коалицията БСП-ДПС-СДС-НДСВ гласуваха да са с един по-малко. Така отпадна възможността групата, която получи доверието на асеновградчани да има най-много съветници в местния парламент – на ГЕРБ – да има представител в управлението му", обяснява Яков.
Според ГЕРБ, това е поредния политически фарс в Общината. "По волята на нашия „работодател“ първата политическа сила в Общински съвет Асеновград с 13 съветника е ПП ГЕРБ", пишат в декларацията си съветниците. Тя завършва с думите: "Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, категорично се противопоставяме на подобно поведение и като най-голямата група в Общински съвет Асеновград, избрана по волята на гражданите на Асеновград, ще се противопоставяме с всички средства, дадени ни от закона на подобно поведение. Защото ние искаме да ГРАДИМ Асеновград, а не да разрушаваме мостовете на политически отговорното поведение, обещание което дадохме на нашите избиратели и което смятаме да изпълняваме".

Ето и пълният текст на декларацията:

                                                             ДЕКЛАРАЦИЯ
                                             от общинските съветници на ПП ГЕРБ

                                УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Взимам думата от името на групата на ПП ГЕРБ в общински съвет Асеновград, за да изразя нашата позиция относно политическото поведение на новосформираната коалиция БСП-ДПС-СДС-НДСВ.
На 23 октомври 2011 година гражданите на Асеновград изразиха с вота си на коя от политическите сили в Асеновград какво доверие да гласуват. По волята на нашия "работодател" първата политическа сила в Общински съвет Асеновград с 13 съветника е ГЕРБ.
Още на първата сесия на Общински съвет Асеновград стана ясно, че е налице създаването на нова управленска коалиция - коалиция на изборни пазарлъци и безпринципни личностни алъшвериши.
Отново, както винаги, като дойде на власт БСП започва да подменя вота на българските граждани, започват да се пукат един по един балоните на демагогията и популизма, падат изборните маски и се демаскират истинските играчи, онези, които се появяват като сенки зад кулисите и диктуват всъщност политическо поведение на групи и лица, просто защото са си платили.
Как иначе ще си обясним, уважаеми съграждани, политическа сила с 3-ма общински съветници да ръководи общинския съвет???
Днес отново станахме свидетели на поредния политически фарс - най-голямата политическа група, избрана с преки избори, а не сформирана на тайни завери като група по интереси, бе лишена от участие в ръководството на Общински съвет Асеновград и на постоянните комисии към него.
Безпардонно и на инат бе подменен вотът на гражданите на Асеновград.
Безпринципно и на пук се избират членове на постоянните комисии. Ясно и категорично се определят правила на политическо поведение, които нямат нищо общо с нормите на демокрацията и нормалния политически тон.
Днес от новосъздадената коалиция БСП-ДПС-СДС-НДСВ дадоха категорична заявка как ще се управлява община Асеновград през следващите четири години – без ясни правила, на базата на споразумения под масата, без зачитане на волята на избирателите в Асеновград, с раздаване на постове за благодарност, с погазване на демокрацията и на инат - просто да прецакаме ГЕРБ.
Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, категорично се противопоставяме на подобно поведение и като най-голямата група в Общински съвет Асеновград, избрана по волята на гражданите на Асеновград, ще се противопоставяме с всички средства, дадени ни от закона на подобно поведение.
Защото ние искаме да ГРАДИМ Асеновград, а не да разрушаваме мостовете на политически отговорното поведение, обещание което дадохме на нашите избиратели и което смятаме да изпълняваме.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини