ГЕРБ обмисля да изтегли своите от комисиите в ОбС

"До обмисляне да изтегли представителите си в постоянните комисии групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Асеновград стигна след няколко сесии, от които стана ясно как ще се управлява и работи занапред местния парламент". Това обясни председателят на групата на ГЕРБ Костадин Яков. По думите му, вотът на гражданите, ясно изявен на последните избори, вече се подменя - при това безпардонно и на инат.
"Безпринципно и напук се избират членове на постоянните комисии. Ясно и категорично се определят правила на политическо поведение, които нямат нищо общо с нормите на демокрацията и нормалния политически тон", пише в декларация, която днес ГЕРБ разпространи чрез медиите.
В нея се посочва, че новосъздадената коалиция БСП-ДПС-СДС-НДСВ дава категорична заявка, че "през следващите четири години ще управлява без ясни правила, на базата на споразумения под масата, без зачитане на волята на избирателите в Асеновград, с раздаване на постове за благодарност, с погазване на демокрацията и на инат - просто да прецакаме ГЕРБ".
"Как иначе ще си обясним, уважаеми съграждани, политическа сила с 3-ма общински съветници да ръководи общинския съвет???" - питат още съветниците. Въпросът им е в резултат на избора на заместник председатели на ОбС Асеновград. "Ние предложихме те да са трима, а коалицията БСП-ДПС-СДС-НДСВ гласуваха да са с един по-малко. Така отпадна възможността групата, която получи доверието на асеновградчани да има най-много съветници в местния парламент – на ГЕРБ – да има представител в управлението му", обяснява Яков.
Според ГЕРБ, това е поредния политически фарс в Общината. "По волята на нашия „работодател“ първата политическа сила в Общински съвет Асеновград с 13 съветника е ПП ГЕРБ", пишат в декларацията си съветниците. Тя завършва с думите: "Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, категорично се противопоставяме на подобно поведение и като най-голямата група в Общински съвет Асеновград, избрана по волята на гражданите на Асеновград, ще се противопоставяме с всички средства, дадени ни от закона на подобно поведение. Защото ние искаме да ГРАДИМ Асеновград, а не да разрушаваме мостовете на политически отговорното поведение, обещание което дадохме на нашите избиратели и което смятаме да изпълняваме".

Ето и пълният текст на декларацията:

                                                             ДЕКЛАРАЦИЯ
                                             от общинските съветници на ПП ГЕРБ

                                УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Взимам думата от името на групата на ПП ГЕРБ в общински съвет Асеновград, за да изразя нашата позиция относно политическото поведение на новосформираната коалиция БСП-ДПС-СДС-НДСВ.
На 23 октомври 2011 година гражданите на Асеновград изразиха с вота си на коя от политическите сили в Асеновград какво доверие да гласуват. По волята на нашия "работодател" първата политическа сила в Общински съвет Асеновград с 13 съветника е ГЕРБ.
Още на първата сесия на Общински съвет Асеновград стана ясно, че е налице създаването на нова управленска коалиция - коалиция на изборни пазарлъци и безпринципни личностни алъшвериши.
Отново, както винаги, като дойде на власт БСП започва да подменя вота на българските граждани, започват да се пукат един по един балоните на демагогията и популизма, падат изборните маски и се демаскират истинските играчи, онези, които се появяват като сенки зад кулисите и диктуват всъщност политическо поведение на групи и лица, просто защото са си платили.
Как иначе ще си обясним, уважаеми съграждани, политическа сила с 3-ма общински съветници да ръководи общинския съвет???
Днес отново станахме свидетели на поредния политически фарс - най-голямата политическа група, избрана с преки избори, а не сформирана на тайни завери като група по интереси, бе лишена от участие в ръководството на Общински съвет Асеновград и на постоянните комисии към него.
Безпардонно и на инат бе подменен вотът на гражданите на Асеновград.
Безпринципно и на пук се избират членове на постоянните комисии. Ясно и категорично се определят правила на политическо поведение, които нямат нищо общо с нормите на демокрацията и нормалния политически тон.
Днес от новосъздадената коалиция БСП-ДПС-СДС-НДСВ дадоха категорична заявка как ще се управлява община Асеновград през следващите четири години – без ясни правила, на базата на споразумения под масата, без зачитане на волята на избирателите в Асеновград, с раздаване на постове за благодарност, с погазване на демокрацията и на инат - просто да прецакаме ГЕРБ.
Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, категорично се противопоставяме на подобно поведение и като най-голямата група в Общински съвет Асеновград, избрана по волята на гражданите на Асеновград, ще се противопоставяме с всички средства, дадени ни от закона на подобно поведение.
Защото ние искаме да ГРАДИМ Асеновград, а не да разрушаваме мостовете на политически отговорното поведение, обещание което дадохме на нашите избиратели и което смятаме да изпълняваме.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини