Предложената от "Съюз за Асеновград" Харта за открито управление увисна

Хартата за открито управление, предложена от "Съюз за Асеновград", вероятно няма да бъде приета от Общинския съвет на този етап. Това стана ясно след проведената среща между председателя на сдружението Марин Ножаров, замемстника му Христо Даскалов и председателя на местния парламент Светозар Шуманов. По думите на Шуманов пред Комисията по изготвяне на правилника за дейността и работата на ОбС вече са изслушани хора, представили се за членове на сдружението. Отделни текстове, предложени от тях, за изказване на гражданите и участие в комисиите, вече са включени в проектоправилника, който ще се гласува на следващата сесия.  

От "Съюз за Асеновград" обаче отричат техни представители да са присъствали на заседанието на Комисията, проведено на 28 ноември. Съответно направените предложения не са били от името на сдружението. Според председателя на Съюза Марин Ножаров вероятно става дума за недоразумение, тъй като предварително уговорената среща по тези въпроси е била за 29-ти, а не за 28-ми ноември.

Предложенията на "Съюз за Асеновград" са подадени и заведени в деловодството на Общинския съвет под 7 точки в документа "Харта за открито управление", напомни уточнително Ножаров. От "Съюз за Асеновград" настояват те да бъдат разгледани ако не от ОбС, то от Временната комисия по правилника.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини