Прокуратурата: Рашков да бъде съден и за непристойно поведение

Кирил Рашков да бъде съден и за непристойно поведение и дребно хулиганство. Това поиска прокуратурата в Асеновград, която се самосезира за случая с размахания от ромския "цар" среден пръст към събралите се вчера пред съда хора от Катуница и Асеновград. След проследяване на репортажи, обвинителите са поискали да бъде търсена съдебна отговорност от Рашков за наглото му държане. За подобни прояви законът предвижда затвор до 3 години. По случая е образувано дознание. Иззети са всички записи от медиите, в които ясно се вижда, че на влизане в съдебна зала той псува тълпата, а на излизане от съда им показва неприличния жест с пръст. Ще бъдат разпитани и свидетели, видели демонстративното държане на Рашков, съобщи районният прокурор Калоян Димитров. 

Процесът срещу Кирил Рашков би трябвало да стартира на в края на януари. Повдигнати са му обвинения за заплахи за убийство срещу Веселин Христев и Иванка Петрова, настойник на убития при размириците в Катуница Ангел Петров.

От близо месец Рашков е преместен в затворническата болница в Пловдив. Съдът не уважи молбата му за по-лека мярка за неотклонение и поиска тройна съдебномедицинска експертиза. По състоянието му трябва да се произнесат съдебен лекар, кардиолог и ендокринолог, като последните ще бъдат назначени от директора на Университетската болница в Пловдив. Експертизата трябва да е готова до 21 декември, а на 22 декември ще стане ясно дали мярката на Рашков ще бъде заменена с по-лека.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини