КЗК отмени решение на кмета на Асеновград

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на Асеновград за обявяване класиране на участниците и определяне на изпълнител по обособена позиция № 1 в обществена поръчка с предмет "Асфалтиране на улици в община Асеновград, обособена в 2 позиции". Това съобщиха днес от КЗК. По-нататък в съобщението се казва, че производството е установило, че комисията за провеждане на процедурата е допуснала до класиране участници, предложили в техническите си предложения гаранционен срок на асфалтираните улици, който не отговаря на изискванията за гаранция за този вид дейност.

КЗК приема, че в случая изборната комисия не се е съобразила с изискването на възложителя предложените гаранционни срокове да не надвишават повече от три пъти минималните такива по Наредба № 2 от 31.07.2003г.

Комисията връща преписката на възложителя за продължаване на процедурата по обособена позиция № 1 от етап разглеждане и оценяване на техническите предложения на участниците при спазване на указанията в мотивите на настоящото решение.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини