Пипнаха 12 хиляди нелегални пиратки, проверките продължават

12 хиляди разнични пиротехнически изделия са иззети до момента от полицията в Пловдивска област, съобщиха от пресцентъра на ОДП. До момента са съставени четири административни акта, отправени са 12 полицейски разпореждания. С цел недопускане на инциденти, наранявания и палежи по време на Новогодишните празници проверките за продажба на пиратки и фойерверки на нерегламентирани места продължават.

От Областната дирекция на МВР напомнят, че пиротехника трябва да се купува само от лицензираните от министерството обекти, като внимателно се чете и изпълнява инструкцията за употреба върху всяко едно от изделията и се прецени мястото където ще се възпламеняват. В никакъв случай не предоставяйте на деца, предупреждават от полицията.

Употребата на пиротехнически изделия е забранена в превозни средства, в близост до леснозапалими материали, както и в районите на здравни и лечебни заведения, детски градини, училища и университети, социални домове, молитвени домове, храмове и манастири. Изключение правят фойерверки от категория 1 какъвто например е бенгалският огън. Предприети са и превантивни мерки за опазване на обществения ред. Създадена е организация за противодействие на кражби в търговски обекти и фирми, опериращи с крупни суми пари. Засилено полицейското присъствие има в моловете, базарите и големите търговски вериги. За охраната на обществения ред на публични места, където групово ще се посреща новата 2012 г., са разработени конкретни планове. Служители на полицията и пожарната извършват съвместни проверки в увеселителни и питейни заведения, където предстои ще посрещат масово празниците.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини