"Биг брадър вижда всичко" в Асеновград

Камерите на "Mobotix" могат да бъдат използвани винаги и в екстремни условия, тъй като са атмосферно устойчиви от -30°C до +60°C.

Да се следи 24-часа кой и кога влиза и излиза в или от Асеновград? Това не само е възможно, но вече е и почти реалност. Идеята ще стане 100% факт съвсем скоро. За целта на входно-изходните артерии ще бъдат поставени камери. Първата от общо 5-те предвидени бе монтирана преди дни. Намира се на пътя Асеновград - Пловдив при разклона за Долни Воден. Поставянето на останалите ще е приключило до края на месеца, уверяват от общината. Видеонаблюдението всъщност е съвместен проект между местната управа и Районното управление на полицията. По думите на зам.-кметът Манол Генов сумата за неговото реализиране няма да надвиши 50 хил. лв. като те ще са изцяло за сметка на Инвестиционна програма`2011 г. Сървърът ще бъде разположен в общината, а мониторите ще са в полицията. Техниката ще е с непрекъснат режим на работа, с висока степен на резолюция и с опции за приближаване на обектите. Камерите са производство на немска "Mobotix". Всяка от тях е с по два обектива, които следят платната и в двете посоки. Изпълнител на проекта е пловдивската охранителна фирма "Алфа 2000".

 К.Нешева

Софтуерът ще позволява да се записват и преглеждат регистрационните табели на всички МПС, преминали през входно-изходните точки на града.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини