Над 60 ще мерят опит и умения в конкурса за най-добро домашно вино

Над 60 души са заявили участието си в тазгодишния конкурс за най-добро домашно вино реколта`2011 г. Бройката на участниците е с около 10 повече от миналата година. Традиционно най-многото мераклии да покажат майсторлък във винопроизводството са от Асеновград, Крумово и региона на Пловдив.

Конкурсът ще се проведе на 31 януари в ресторант "Асеновец". Тази година празникът ще бъде изнесен на площад „Акад. Николай Хайтов”, където ще бъдат и изложенията на винопроизводители от района. Тържествата започват в  16.30 часа с посрещане на бог Дионисий пред Историческия музей и ще продължат с изпълнения на Виевска фолк група. В 18.30 часа на площада ще бъдат обявени победителите в конкурса.

Наградният фонд е същият като при миналогодишната винена надпревара. За червените вина наградите са три - голямата от 100 лева и 50-литрово буре, 80 лева за второто място и 60 лева за третото. Предвидени са и 5 поощрителни награди от по 20 лева. За белите вина има само една награда от 50 лева. Ще бъде излъчен и победител на публиката с награда от 40 лева.

Най-доброто вино ще бъде определено от дегустационна комисия от специалисти от Националния институт за изследване и контрол на вината и спиртните напитки в София, пловдивския Университет по хранителни технологии, Изпълнителната агенция по лозата и виното и "Винзавод" - Асеновград.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини