Soundbleed в борба за "Песен на месеца" на "Денис и приятели"

Асеновградска рокгрупа има реални шансове да се окаже победител в първото издание на конкурса "Песен на месеца" на "Шоуто на Денис и приятели". Предаването, което върви по БНТ с водещ Ахат-ът Денис Ризов, ще търси всеки месец до края на годината най-харесваното българско парче, създадено от непрофесионални или поне не широко известни на публиката рокаджии. За песен на януари се борят и четири момчета от Асеновград или Soundbleed. Песента, която те са предложили за участие в класацията, е "Let`s get it on now". Стилно и завладяващо, парчето, меко казано, си струва, убедиха се вече феновете, посочили го като свой фаворит. Към момента ""Let`s get it..." заема 9-тото място с малко над 100 гласа, оставяйки след себе си 11 други групи. Участниците са от цялата страна. Има както от столицата и големите градове като Пловдив и Варна, така и от по-малките като Сливен /водач към момента с 522 гласа/, Силистра, Смолян.

Гласуването ще продължи до края на месеца. Обявяване на победителя ще стане на 30 януари в сайта на предаването. Ето и линка, където можете да гласувате и да следите развитието на "металното" състезание:  http://www.denisandfriends.com/?go=competition

Наградата за победителя е запис на песен в студиото на "Денис и приятели", която в края на годината ще бъде част от компилация заедно с всички победители през 12-те месеца. 

През януари 2013 г. някой от 12-те победители, след гласуване в сайта, ще спечели запис на албум в студиото на "Денис и приятели"

Кои са Soundbleed?  Soundbleed е млада асеновградска рок група, която свири от 2006-та. Дебютът си на ъндърграунд сцената нейните членове правят през 2007-ма. Музиката им може да се определи като модерен рок с примеси на алтърнатив. Споделят, че ги вдъхновяват "съвременни банди със свежо звучене и мелодични вокали". Сами са издадали "нещо като дебютен албум", както самите те го определят, под името "When It All Began". В момента са в процес на записване на песни за втори албум, като най-новото им парче и първи сингъл от него е предложено за участието в конкурса "Let`s get it on now".

В състава на Soundbleed влизат Георги Паунов - вокали, Георги Аргиров - бас,/вокали, Георги Ковачев - китара, Димитър Пенчев - ударни.

Подкрепи ги, Асеновград! От нас - успех!

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини