Модерната администрация и гражданското участие във властта гарантирани и на хартия

След като през есента ни увещаваха предизборно с думи, че са възможно най-добрият избор за наши представители, сега част от общинските съветници го гарантираха и писмено.

Интегрирано и устойчиво развитие на Асеновград и селата, оптимизиране на средата за бизнес и трудова реализация, адекватни социални политики в интерес на гражданите, ефективни механизми за реално участие във властта на граждански структури, модерна и полезна администрация. Това са част от основните политики, намерили място в Харта "Отговорно управление за достоен Асеновград". Документът бе подписан днес от съветници от БСП, СДС, ДПС и НДСВ, които, макар и в опозиция, са реално управляващото мнозинство в Общинския съвет. В хартата още е записано, че те, като политически сили, ангажирани с управлението на общината за мандат 2011-2015 г., приемат за свои норми на вземане на управленски решения също така и дългосрочна инвестиция в екологията и туризма, както и коректност и консенсус при вземане на въпросните решения и на стратегии.

Хартата бе представена от председателите на четирите групи общински съветници - инж. Маргарита Стоилова, Атанас Ников, Ферди Кадир и Гинка Николова. Тя бе връчена на кмета д-р Емил Караиванов от председателя на ОбС д-р Светозар Шуманов.

След като ги имаме вече на думи и на хартия, остава само да проследим ще се пресътворят ли добрите намерения и обещанията в реалност. Защото трудно ще забравим какво ни казваше великият Хайтов. А то е, че "едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш".

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини