Код "оранжев" в Пловдив и всички съседни области - пътувайте само ако е наложително

Поради обявения код "оранжев" в 20 области в страната Агенция "Пътна инфраструктура" призовава гражданите, които нямат неотложна работа, да се въздържат от пътуване през следващите часове. Код "оранжев" е в сила в областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Стара Загора, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Търговище и Варна.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени и се обработват. Цялата налична снегопочистваща техника е включена в разчистването на пътната инфраструктура.

Водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване да тръгват на път само с автомобили заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Препоръчваме на гражданите да тръгват на път със зареден мобилен телефон и вода.

Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи.

Всичките 27 областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия.

Всички граждани могат да получават информация за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа по всяко време от денонощието на горещия телефон в Агенция "Пътна инфраструктура" - 0700 130 20, както и от интернет страницата – www.api.government.bg.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини