Разбиха група автоджамбази

Пловдивски криминалисти неутрализираха престъпна група, занимала се с търговия на крадени автомобили. Акцията е проведена на територията на Пловдив.
До реализация се достигнало, след като в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" постъпила информация, за престъпна дейност на група, която се занимала с търговия на крадени коли. Била ясна и схемата, по която действали - заличавали или подменяли идентификационните белези на колите, изготвяли са фалшиви документи и ги регистрирали в страната ни или са търгували с тях в държави извън ЕС.
В хода на работата били установени участниците в престъпната група. В четвъртък П.Л. /39 г./ от Хасково трябвало да транспортира от Димитровград до Пловдив противозаконно отнет лек автомобил Волво, с цел продажба. Около 19 часа хасковлията потеглил с колата от Димитровград, а пред него с БМВ шофирал съучастникът му Д.К. /29 г./ от Пазарджик. След проведените заградителни действия мъжете били заловени пред дома на Д.К. в Пловдив. От направения оглед било установено, че Волвото е с регистрационни табели на друг автомобил, върху рамата му е извършена интервенция и колата е обявена за издирване.
При последвало претърсване от жилището на Д.К. и апартамент, използван от П.Л., са били иззети голям брой gsm-и, преносими компютри, регистрационни табели и документи за автомобили, стикери с номера на рами, снимачна техника. При обиск у П.Л. била открита и голяма сума пари, чийто произход е неизяснен.
В хода на процесуално-следствените действия криминалистите са проверили три адреса в Пловдив и областта. В къща в Брестовица, обитавана от Д. С. /50 г. /, са били намерени още скенер, лаптоп, италиански регистрационни номера на МПС, български свидетелства за регистрация на МПС, гумени матрици за полагане на печати, планки с изписани номера на МПС и копия на различни документи. В частен двор в Оризари бил открит лек автомобил Фолксваген с обявени за издирване регистрационни табели. От автоборса в града бил иззет лек автомобил Тойота, който бил подготвен за износ - върху номера на рамата й е била извършена интервенция.
Тримата мъже, които са криминално проявени, били задържани за 24 часа. След изтичане на мярката, на П. Л. и Д. К. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 345 и чл. 215, ал. 1 от Наказателния кодекс и са задържани за 72 часа.
Образувано е досъдебно производство.Предстоят множество експертизи и проверки за иззетите вещи и предмети.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини