Ново обвинение срещу Кирил Рашков за средния пръст

Ново обвинение срещу Кирил Рашков за хулиганство ще бъде повдигнато следващата седмица, съобщиха от Районната прокуратура в Асеновград. Според чл. 325 от НК "Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до 2 г. или с пробация, както и с обществено порицание". В случая става въпрос за жеста, с който Цар Киро "поздрави" на 8-ми декември на излизане от съда в Асеновград чакащите на отсрещния тротоар хора от Катуница. Преди това на влизане в съдебната зала пък Рашков ги напсува.

След неприличния жест Районната прокуратура в Асеновград се самосезира и започна разследване за хулиганство.

Рашков вече е бил посетен зад решетките от дознател, който му връчил препис от постановлението за привличането му като обвиняем. Следващите няколко дни се очаква делото да бъде внесено в прокуратурата. Наблюдаващият прокурор има месец време, за да се произнесе и да приключи с обвинителния акт.

 
Ново обвинение срещу Кирил Рашков за хулиганство по член 325 от Наказателния кодекс ще бъде повдигнато следващата седмица, съобщи шефът на Районната прокуратура в Асеновград Калоян Димитров.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини