Киш с гъби и домати

Киш с гъби и домати

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Нарежете маслото на малки парчета и приберете във фризер за 10-ина минути, за да се охлади добре. В това време пресейте брашното със солта. Добавете маслото и с блендер или ръце го направете на трохи. Добавете ледената вода, омесете бързо тесто, увийте го в прозрачно фолио и го приберете в хладилник за 15 минути.

Извадете масленото тесто върху набрашнена повърхност и го разточете в кръг, така че диаметърът на тестото да е по-голям от този на дъното на тавата. Застелете тавата и отново приберете за 15 минути в хладилник.

Потрийте тестото с хартия за печене, отгоре поставете боб или друга тежест и печете 15 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна. Махнете тежестите и печете още 15 минути до порозовяване на тестото.

Извадете от фурната да се охлади, докато приготвите плънката. Разбийте яйцата с вилица, добавете сметаната, прясното мляко, настърганото сирене и подправките. Нарежете гъбите на тънки филийки, лука - на полумесеци, а доматите - на кръгчета.

Подредете зеленчуците върху тестото, залейте със сместа от яйца и сметана и печете около 40 минути в загрята на 160 градуса фурна.

Оставете готовия киш да се охлади 15 минути преди да го нарежете и поднесете.

Източник: gotvach.bg

Последни новини