Магърдич Халваджиян: Ще съдя bTV!

На пресконференция, свикана от "Глобъл Вижън", продуцентите Магърдич Халваджиян и Джуди Халваджиян открито заявиха, каква е причината предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница" вече да не се излъчват в ефира на Btv. Основният мотив за това е наложената цензура от страна на телевизията.

От медията не били доволни, че предаването "Господари на ефира" засегнало каузи на Btv. Една от тях е "Българската Коледа". След репортаж на "господарите", в който се показва как не е закупена обещаната апаратура за болница, за която са събрани средства от "Българската Коледа", от Btv направили забележка на екипа, че не е добре да намесват тази благотворителна кампания, тъй като тя по някакъв начин е свързана с президента.

Друг момент е по отношение на ситкома "Домашен арест", където "господарите" показват как са заимствани моменти от хитовата американска продукция "Двама мъже и половина". От предаването връчиха и "Златен скункс" на екс-водещата Елена Розберг, след напускането й от "Преди обед", за което "Глобал Вижън" също отнесли упреци от ръководството на медията.

Магърдич Халваджиян вярва, че ще се справи с цензурата и смята, че той и екъпът му са пример за останалите продуценти, че не трябва да се страхуват.

"Не ме е страх от никой. Заплахи... Не ми пука", каза смело Халваджиян. Той заяви, че ще има заведени искове в съда и започва дела срещу Btv. Халваджиян разкри и друг факт - че от медията не са изплатили на екипа му всички пари за последните няколко месеца.

Магърдич обясни, че той заедно с водещите от "Господари на ефира", както и актьорите от "Пълна рудница" работят наравно и иска продукцията му да бъде гледана.

"Ние не сме някакви шибани шефове, които по цял ден се разхождат с пури в ръце. Работим наравно с останалите". Той обвини Btv, че направили всичко възможно рейтингът на предаванията да пада, като ги преместят в друг часови пояс и ден.

Продуцентът обясни, че, когато стартирали "Господари на ефира" от Btv им обещали, че след първите 3 месеца предаването ще мине в праймтайма. Въпреки това обещание "господарите" си останали в часовия пояс от 23:30 до 00:00. Освен това много често от медията не спазвали и точното стартиране на предаването и то почвало още по-късно, което е пагубно, тъй като по този начин се губи аудитория.

Преди дни от Btv пуснаха писмо до медиите, в което обявяват, че рейтингът на шоуто е паднал с 28 %. От екипа на "господарите" казаха, че процентът е по-нисък - 26,17%, като наблегнаха на факта, че след 22 ч. аудиторията намалява. Продуцентите Маги и Джуди Халваджиян посочиха, че през последните месеци имало спад на рейтинга и на късните новини по Btv - с 15 %, а също и на "Шоуто на Слави" - с цели 27%.

Според Халваджиян от Btv новините завиждали на "Господари на ефира" за разследващите репортажи, които те правят. "Те ревнуват постоянно", каза той. Затова никога не излъчвали нищо от "господарите", а за сметка на това направили свое предаване - "Хрътките", което, според думите на Халваджиян "има елементи от "Господари на ефира".

От Btv няколко пъти сменяли часа на излъчване на предаването "Пълна лудница". Първоначално то бе излъчвано през седмицата, а по-късно бе преместено в събота от 22:30.

Димитър Рачков, който е водещ на "господарите" и освен това е и актьор в "Пълна лудница" призна, че непрекъсната смяна на час и ден се оказало твърде демотивиращо на актьрите.

Още на 2 февруари тази година актьорите от "Пълна лудница" изпратили писмо до програмния директор на телевизията Вики Политова с питането дали медията има нужда от тях, тъй като предаването се мести непрекъснато и  по този начин губи част от аудиторията си. Писмото на актьорите обаче останало без отговор от страна на ръководството на Btv.

От bTV отричат да са упражнявали ценцура на "Господари на ефира". Вижте становището им ТУК

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини