17 °C

Рейнджър от Асеновград осъди полицията в Кърджали!

Областната дирекция на полицията в Кърджали трябва да заплати на рейнджър от поделението в Асеновград 3 520 лв.

През февруари 2011-та Стефан Колчев, който е лекар по професия, тръгва на на задгранична мисия в Афганистан, но е спрян на летището в Пловдив. Аргументът - има заповед да не напуска страната. На летището Колчев е изваден от строя и принуден да сдаде снаряжението. Самият той определя случилото се като "инфарктно и унизително", чувствал се сякаш го разжалват. Заповедта да не излиза зад граница била издадена година по-рано за обезпечаване на претенциите на частния съдебен изпълнител от Кърджали Росен Сираков, заради неплащене на издръжка след развод. Рейнджърът обаче оспорва заповедта, тя пада в съда, но въпреки това продължава да фигурира в масивите на МВР. Така се стига до задържането на военнослужещия на границата. Вследствие на всичко това Колчев се стресирал и пропушил, се посочва в решението на Административния съд. Свидетели, които го описват като иначе спокоен човек, посочили, че Колчев станал нервен и напрегнат, преживял силно негативни емоции като обида и възмущение, както и много притеснения, узнавайки за невъзможността да замине на мисия, а също и при последвалите му отношения с колеги и командири. Той, който обичал работата си (бил началник на медицинската служба по време на мисията), преживял силна обида, възмущение и разочарование, предизвикани от невъзможността да замине на мисия в Афганистан. Отказал цигарите преди половин година, Колчев отново пропушил - нещо, което Административният съд прецени, че е "в пряка причинна връзка с невъзможността да замине на задгранична мисия".

51 дни по-късно рейнджърът от Асеновград все пак заминава в Кабул, но вече загубил 1800 евро от командировъчни. Точно тези пари сега МВР ще трябва да му заплати. Обезщетението, с което Колчев трябва да бъде компенсиран от дирекцията на кърджалийската полиция, за "преживяното унижение, неудобство и злепоставяне пред колеги и команден състав, притеснения и нерви по недопускането на заминаването му и продължилата 51 дни (от 05.02.2011 г. до 28.03.2011 г.) неизвестност като кадрови военнослужещ, е 1000 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Върховния административен съд.

Решението на Административен съд.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини