Търсихме талант, връхлетя ни злоба...

"За съжаление винаги търсим вината някъде другаде, а не в нас...Това е изборът на България. Има разпечатки от мобилните оператори. Лесно доказуемо е. Това е истината. Конспирация няма. Може би просто не сме толкова толерантни, колкото си мислим". Това изказване е направил във Фейсбук профила си продуцентът Маги Халваджиян. Поводът - небивалата истерия, която обхвана някои, и напъните им да омаловажат, а най-агресивните дори да оплюят и отрекат тотално, избора на асеновградския славей Кристина Арабаджиева за Талант на България. За съжаление, изказването на Маги (позволявам си да го наричам така) вместо да уталожи негативните емоции, сякаш наля масло в огъня. Последваха форумски и социалномрежести обиди по адрес на конкурса, на телевизията, на журито, на продуцентите, на мобилните оператори и...на едно 12-годишно момиче, още дете, показало, доказало и оценено от по-голямата част от родните зрители! И защо се получи така? Едни откриват отговора на толкова срамното и безумно поведение в завистта, други са убедени, че има хора, които не могат да се примирят с факта, че техният фаворит не е спечелил, трети сънуват конспирационни схеми дори с отворени очи...

А ето какво гласи чистосърдечният отговор на Маги Халваджиян малко по-късно отново във Фейсбук: "Бях убеден, че ще спечели Метин...Истината е, че Кристина получи 20 000 SMS повече от Метин." И ето тук някои съзряха намек. И с право. Защото наистина звучи двузначно. Един път се казва, че Криси е с убедителна преднина пред страхотния денс-терминатор Метин Енимехмедов, от друга страна обаче...повява полъх от съвсем, съвсем близкото минало. От приключилия преди по-малко от месец конкурс "Мис България". За тези, които не са гледали или чели за въпросния резил, обяснявам, че избраната на първо място Ина Манчева от Враца бе принудена да върне короната само ден след като я спечели. При проверка на sms-ите се оказало, че за нея има регистрирани смущаващо много гласове от...Пакистан, Мумбай и Индонезия. Така на втория ден след финала короната бе връчена "служебно" на следващата в класацията - Габриела Василева от Бяла Слатина. Защо припомням всичко това? Защото ако има нещо подобно и тук, и ако продуцентите на "България търси талант" (или пък някой друг?) може да го докаже, то нека го направи. Ако обаче всичко е кристално чисто и честно при избора на Кристина, в което лично аз нямам грам съмнения, то нека тогава кажат силно и ясно - Кристина спечели честно, играта беше честна, точка! Защото целият този цирк няма да постигне нищо друго, освен да огорчи едно неимоверно талантливо и надарено от Бог дете! Защото още няма и 24 часа от обяваването на това разкошно гласовито създание за талант №1 на годината и вече се появиха неприятни, меко казано, коментари по неин и на семейството й адрес. Най-фрапиращият от тях е, че е милионерска щерка и, видиш ли, просто нямало как да не спечели. Татко й бил купил титлата и всъщност ако не били влиянието и натиска, които оказва, Кристина нямало да влезе дори в челната тройка. И всичко това се твърди с категорична наглост и безсрамие от хора, които подчертават изрично, че "много добре знаели за какво става въпрос, имали вътрешна информация". А, да не забравя, таткото-милионер бил...Ветко Арабажиев. Туш и барабани! Докъде може да стигне българинът в злобата и яда си....Тълкувайте си го и си вадете изводи по лично усмотрение.

Аз разпечатки от получени sмs-и не мога да представя. Нямам и "задкулисна, но сигурна" информация. Но мога да твърдя с тройно по-голяма категоричност от споменатите "запознати", че родителите на Кристина се казват Арабаджиеви, но Елизабет и Ботьо Арабаджиеви. Лесовъди, живели до около 2006-та в Лъки, след което преместили се в Асеновград.

Толкова. Честито на прекрасната Кристина от екипа на AsenovgradNet. И дано близките и роднините не й позволяват да се мотае из Фейсбук, Туитъри и форуми. Безмислено е. За разлика от безпорния й талант, в който смисълът е огромен.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини