9 °C

От редакционния e-mail: Директорът на гимназията на сина ми нарочно бавеше дипломите!

"Синът ми успешно премина през всички изпити в академията на МВР София. Остана да внесем дипломата за класирането по бал. Той завърши средното си образование в така наречените цветни метали (бел. ред. ПГ "Цар Иван Асен II")с директор г-жа Виолета Бибова. Вчера сутринта (25 юни) отидохме при нея и най-любезно я помолихме ако може да ни дадат дипломата, за да я внесем в МВР-академията или поне да направим копие, което ще заверим нотариално. Отговорът на г-жа Бибова беше категорично "НЕ", а коментарът й, че изобщо не я интересувало какви изпити е взел този ученик. Дори не попита коя му е класната или как се казва това дете. Останах озадачена от арогантното й отношение към видимо постигнатия успех на възпитаник на училището. Нямах кой знае какъв избор и единственото, което се сетих бе да потърся помощ от общината. Знам, че професионалните гимназии са към МОНМ и съответно за тях отговарят Регионалните инспекторати, но в онзи момент, както бях афектирана, общината бе единственото нещо, за което се сетих. До тогава не знаех, че г-жа Мария Вълканова е зам.-кмет по социалните дейности и съответно е свързана с проблемите в просветата, макар и на общинско ниво. За моя радост получих от нея пълно разбиране и съдействие, за което съм й крайно благодарна! Обеща ни, че ще получим дипломата в срок. Срокове, които в крайна сметка не ние, родителите, определяме. А явно г-жа Бибова не уважава и изискванията на системата в МВР. Синът ми получи обаждане от негови съученици, че на следващия ден (бел. ред - днес 26 юни) в 9 ч. сутринта ще им раздават дипломите. Впрочем последваха многократни обаждания от класната ръководителка, която видимо беше притеснена от отношението на директорката към нея, предвид създалата се ситуация и молбата, отправена от висшестоящо място (как иначе да си го обясня?!?) да раздаде дипломите на децата. Наложи се отново да отида във въпросното училище, за да подчертая изрично пред директорката, че не познавам лично класната на сина ми и че никой не ми е давал съвети къде да отида и какво да направя, за да си потърся правата. За мое учудване, разбрах, че г-жа Бибова обвинила най-безцеремонно класната на сина ми, че е заговорничала с мен и двете умишлено сме искали да й създадем "огромни неприятности". Днес сутринта (26 юни) отидохме да вземем дипломата, с намерението след това да тръгнем за София. Г-жа Бибова за пореден път показа неуважение и се държа, меко казано, отвратително като отказа да подпише копието на дипломата с "Вярно с оригинала". И - о, Боже мой! - заяви, че сме я изнудвали!

След всичките тези перипетии и драматични обрати, слава Богу, в крайна сметка синът ми и съпругът ми все пак успяха да опътуват навреме за София. Но аз искам да споделя публично, пред обществеността на Асеновград, това, което преживях. Защото не е нормално в една определяща се като "нормална" и "демократична" държава, в 21-ви век, отделни личности да се държат нагло и безскрупулно. При това без абсолютно никакъв мотив, без някой да им е дал грам повод. Сигурна съм, че много родители са били и ще продължават да бъдат потърпевши от подобен род поведение. Ето защо е крайно време да се вземат мерки. Да се измисли вариант тези ученици, на които им се изискват по-рано дипломите от дадени ВУЗ-ове, да ги получават навреме. Защото, повтарям, не ние, родителите, нито пък кандидатстващите висше зрелостници, измисляме правилата и сроковете! Освен това знам, че в другите асеновградски гимназии дипломите са били раздадени още миналата седмица. Тук нарочно ги бавеха. Може да звучи и абсурдно, но какво друго да си помисли човек? Абсурдна ситуация - абсурден извод!"

С уважение: Елена Петрова"

След като получихме писмото на г-жа Елена Петрова се свързахме с директора на ПГ "Иван Асен II". Връзката по телефона обаче бе повече от лоша, поради което предложихме на г-жа Бибова да се запознае с оплакването срещу нея и съответно да изкаже своята позиция, използвайки възможностите на интернет. Подробен e-mail с молба за обратен отговор бе изпратен от нас около 13 ч. днес. До момента отговор все още няма. Верни на принципа, че в един спор винаги трябва да се даде думата и на двете страни, екипът на AsenovgradNet остава в очакване на писмото на г-жа Виолета Бибова. Позицията й ще се публикува на сайта веднага, след като бъде получена, като право на отговор от нейна страна.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
25 фев 2021
Последни новини