От редакционния e-mail: Директорът на гимназията на сина ми нарочно бавеше дипломите!

"Синът ми успешно премина през всички изпити в академията на МВР София. Остана да внесем дипломата за класирането по бал. Той завърши средното си образование в така наречените цветни метали (бел. ред. ПГ "Цар Иван Асен II")с директор г-жа Виолета Бибова. Вчера сутринта (25 юни) отидохме при нея и най-любезно я помолихме ако може да ни дадат дипломата, за да я внесем в МВР-академията или поне да направим копие, което ще заверим нотариално. Отговорът на г-жа Бибова беше категорично "НЕ", а коментарът й, че изобщо не я интересувало какви изпити е взел този ученик. Дори не попита коя му е класната или как се казва това дете. Останах озадачена от арогантното й отношение към видимо постигнатия успех на възпитаник на училището. Нямах кой знае какъв избор и единственото, което се сетих бе да потърся помощ от общината. Знам, че професионалните гимназии са към МОНМ и съответно за тях отговарят Регионалните инспекторати, но в онзи момент, както бях афектирана, общината бе единственото нещо, за което се сетих. До тогава не знаех, че г-жа Мария Вълканова е зам.-кмет по социалните дейности и съответно е свързана с проблемите в просветата, макар и на общинско ниво. За моя радост получих от нея пълно разбиране и съдействие, за което съм й крайно благодарна! Обеща ни, че ще получим дипломата в срок. Срокове, които в крайна сметка не ние, родителите, определяме. А явно г-жа Бибова не уважава и изискванията на системата в МВР. Синът ми получи обаждане от негови съученици, че на следващия ден (бел. ред - днес 26 юни) в 9 ч. сутринта ще им раздават дипломите. Впрочем последваха многократни обаждания от класната ръководителка, която видимо беше притеснена от отношението на директорката към нея, предвид създалата се ситуация и молбата, отправена от висшестоящо място (как иначе да си го обясня?!?) да раздаде дипломите на децата. Наложи се отново да отида във въпросното училище, за да подчертая изрично пред директорката, че не познавам лично класната на сина ми и че никой не ми е давал съвети къде да отида и какво да направя, за да си потърся правата. За мое учудване, разбрах, че г-жа Бибова обвинила най-безцеремонно класната на сина ми, че е заговорничала с мен и двете умишлено сме искали да й създадем "огромни неприятности". Днес сутринта (26 юни) отидохме да вземем дипломата, с намерението след това да тръгнем за София. Г-жа Бибова за пореден път показа неуважение и се държа, меко казано, отвратително като отказа да подпише копието на дипломата с "Вярно с оригинала". И - о, Боже мой! - заяви, че сме я изнудвали!

След всичките тези перипетии и драматични обрати, слава Богу, в крайна сметка синът ми и съпругът ми все пак успяха да опътуват навреме за София. Но аз искам да споделя публично, пред обществеността на Асеновград, това, което преживях. Защото не е нормално в една определяща се като "нормална" и "демократична" държава, в 21-ви век, отделни личности да се държат нагло и безскрупулно. При това без абсолютно никакъв мотив, без някой да им е дал грам повод. Сигурна съм, че много родители са били и ще продължават да бъдат потърпевши от подобен род поведение. Ето защо е крайно време да се вземат мерки. Да се измисли вариант тези ученици, на които им се изискват по-рано дипломите от дадени ВУЗ-ове, да ги получават навреме. Защото, повтарям, не ние, родителите, нито пък кандидатстващите висше зрелостници, измисляме правилата и сроковете! Освен това знам, че в другите асеновградски гимназии дипломите са били раздадени още миналата седмица. Тук нарочно ги бавеха. Може да звучи и абсурдно, но какво друго да си помисли човек? Абсурдна ситуация - абсурден извод!"

С уважение: Елена Петрова"

След като получихме писмото на г-жа Елена Петрова се свързахме с директора на ПГ "Иван Асен II". Връзката по телефона обаче бе повече от лоша, поради което предложихме на г-жа Бибова да се запознае с оплакването срещу нея и съответно да изкаже своята позиция, използвайки възможностите на интернет. Подробен e-mail с молба за обратен отговор бе изпратен от нас около 13 ч. днес. До момента отговор все още няма. Верни на принципа, че в един спор винаги трябва да се даде думата и на двете страни, екипът на AsenovgradNet остава в очакване на писмото на г-жа Виолета Бибова. Позицията й ще се публикува на сайта веднага, след като бъде получена, като право на отговор от нейна страна.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини