39 °C

Кмет и замове с по апартамент в града, Алиджик с къща в Долни Воден

Всички от ръководството на община Асеновград са подали в срок през 2012 г. декларации по Закона за публичност на лица, заемащи висши държавни длъжности, става ясно от сайта на Сметната палата. В това число са кметът Емил Караиванов, 3-мата му заместници и председателят на ОбС Светозар Шуманов.

Декларациите са за придобитото имущество, получените доходи, дадени обезпечения и направените разходи през предходната календарна година от 1 януари - 31 декември 2011 г.

Градоначалникът е декларирал апартамент в Асеновград на негово име и къща в хасковското село Конуш на името на съпругата му Юлияна. И двата имота са дарение. Емил Караиванов има също Деу Ланос, закупен през 2008 г. за 2 500 лв. от заплати. Притежава кредитна карта за 10 000 лв. от ПИБ. Придобитите от него доходи от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност, са 18 047 лв. 

Зам.-кметът Манол Генов е декларирал апартамент в Асеновград, дарен му през 2001 г. От дарение е и 617 кв.м парцел в Пловдив, който е на името на съпругата му Дора. Съпружеска имуществена общност (СИО) са къща във Войсил, закупена за 3 326 лв. през 2004 г., и 741 кв.м право на строеж в Пловдив. Генов притежава и 1/2 част от парцел в Пловдив, закупен през 1992 г. за 113 100 лв. от заплати. В декларацията му фигурира още 1 нива от 3 дка, закупена за 2 500 лв. през 2008 г. Има и по 1/4 идеални части от 4 дка нива и от 2 земеделски земи, всяка от по 2 дка. Те са придобити през 2002 г. за по 333 лв. Генов е обявил влог/депозит от дивиденти на стойност 8 550 лв. Съпругата му е получила 10 000 лв. доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество. Няма декларирано МПС, нито банкови заеми.

Мария Вълканова, зам.-кмет по социалните дейности, е декларирала като СИО апартамент в Пловдив и 2 къщи в Тополово. На името на съпруга й Никола има 1/2 идеална част от друга къща в Тополово. За разлика от първите 3 имота, закупени през големи интервали в периода 1994 г. - 2011 г., последната е дарение. Общо съпружеско имане е МПС-то Форд Мондео, придобито през 2003 г. срещу 3 725 лв. Според декларацията Вълканова няма кредитни карти, влогове и заеми към банки. Като доход от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност, е подала сумата 4 102 лв.

Зам.-кметът по финансите Мюмюн Алиджик също няма налични парични средства, влогове, заеми и кредитни карти. Декларирал е като СИО автомобил Ауди А3, закупено през 2007 г. за 12 000 лв. от заплати. СИО е и къща с двор в Долни Воден, закупена също през 2007 г. за 8 211 лв. Алиджик има в наследство 1/18 от друга къща в Долни Воден. Заявил е доход от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност, в размер на 11 543 лв.

Най-малоимотен и малозаможен, според декларираното, е председателят на местния парламент. Светозар Шуманов няма автомобил, няма наследствени земи или имоти, няма влогове, няма и задължения към банки. Единствените числа, което могат да се видят в неговата декларация, са 15 000 и 5 296. 15-те бона в лева са декларирани в графата "Необлагаеми доходи от дивиденти". По-малката сума, отново в лева, е от доходи на съпругата му от стопанска дейност като едноличен търговец.

Нито един от 5-имата не е посочил да има ценни книги, поименни акции в акционерни дружества (в това число придобити чрез участие в приватизационни сделки извън случаите на масова приватизация) или дялове в дружества с ограничена отговорност и командитни дружества.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
24 юни 2021
Последни новини