12 °C

Кмет и замове с по апартамент в града, Алиджик с къща в Долни Воден

Всички от ръководството на община Асеновград са подали в срок през 2012 г. декларации по Закона за публичност на лица, заемащи висши държавни длъжности, става ясно от сайта на Сметната палата. В това число са кметът Емил Караиванов, 3-мата му заместници и председателят на ОбС Светозар Шуманов.

Декларациите са за придобитото имущество, получените доходи, дадени обезпечения и направените разходи през предходната календарна година от 1 януари - 31 декември 2011 г.

Градоначалникът е декларирал апартамент в Асеновград на негово име и къща в хасковското село Конуш на името на съпругата му Юлияна. И двата имота са дарение. Емил Караиванов има също Деу Ланос, закупен през 2008 г. за 2 500 лв. от заплати. Притежава кредитна карта за 10 000 лв. от ПИБ. Придобитите от него доходи от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност, са 18 047 лв. 

Зам.-кметът Манол Генов е декларирал апартамент в Асеновград, дарен му през 2001 г. От дарение е и 617 кв.м парцел в Пловдив, който е на името на съпругата му Дора. Съпружеска имуществена общност (СИО) са къща във Войсил, закупена за 3 326 лв. през 2004 г., и 741 кв.м право на строеж в Пловдив. Генов притежава и 1/2 част от парцел в Пловдив, закупен през 1992 г. за 113 100 лв. от заплати. В декларацията му фигурира още 1 нива от 3 дка, закупена за 2 500 лв. през 2008 г. Има и по 1/4 идеални части от 4 дка нива и от 2 земеделски земи, всяка от по 2 дка. Те са придобити през 2002 г. за по 333 лв. Генов е обявил влог/депозит от дивиденти на стойност 8 550 лв. Съпругата му е получила 10 000 лв. доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество. Няма декларирано МПС, нито банкови заеми.

Мария Вълканова, зам.-кмет по социалните дейности, е декларирала като СИО апартамент в Пловдив и 2 къщи в Тополово. На името на съпруга й Никола има 1/2 идеална част от друга къща в Тополово. За разлика от първите 3 имота, закупени през големи интервали в периода 1994 г. - 2011 г., последната е дарение. Общо съпружеско имане е МПС-то Форд Мондео, придобито през 2003 г. срещу 3 725 лв. Според декларацията Вълканова няма кредитни карти, влогове и заеми към банки. Като доход от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност, е подала сумата 4 102 лв.

Зам.-кметът по финансите Мюмюн Алиджик също няма налични парични средства, влогове, заеми и кредитни карти. Декларирал е като СИО автомобил Ауди А3, закупено през 2007 г. за 12 000 лв. от заплати. СИО е и къща с двор в Долни Воден, закупена също през 2007 г. за 8 211 лв. Алиджик има в наследство 1/18 от друга къща в Долни Воден. Заявил е доход от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност, в размер на 11 543 лв.

Най-малоимотен и малозаможен, според декларираното, е председателят на местния парламент. Светозар Шуманов няма автомобил, няма наследствени земи или имоти, няма влогове, няма и задължения към банки. Единствените числа, което могат да се видят в неговата декларация, са 15 000 и 5 296. 15-те бона в лева са декларирани в графата "Необлагаеми доходи от дивиденти". По-малката сума, отново в лева, е от доходи на съпругата му от стопанска дейност като едноличен търговец.

Нито един от 5-имата не е посочил да има ценни книги, поименни акции в акционерни дружества (в това число придобити чрез участие в приватизационни сделки извън случаите на масова приватизация) или дялове в дружества с ограничена отговорност и командитни дружества.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
28 фев 2021
Последни новини