Сдружение "Устремени" участва по проект "Синергия"

Снимки: "Устремени"


Двама от членовете на „Устремени" - Преслава Андреева и Борис Търев, взеха участие в тримодулното обучение по проект „Синергия" на Сдружение „Чудно", което се проведе в София. Обучението е част от дейностите по проекта за неформално образование и е Национална Младежка инициатива по програма „Младежта в действие". Целта на „Синергия” е да се работи за подобряването на три сфери от живота на младите хора в България - здраве, финансова и социална сфера. Това ще доведе до развитие на нови гледни точки и умения и обогатяване на цялостния мироглед на младите хора, които ще се докоснат до проекта и дейностите му.

В проекта се включиха 12 млади човека от шест български града. Те преминаха тренинги за инструктори по Йога на смеха (здраве), финансова грамотност (бизнес) и личностно развитие (социална сфера).

През следващите 3 месеца, участниците - младежи от шест града в България - ще трябва да мултиплицират ефекта от обучението, като те самите водят такива сесии в техния град. Идеята е всеки екип да проведе минимум по шест сесии в съответния град, които да са организирани спрямо вижданията на местната организация и могат да включват елементи от трите модула.

В Асеновград сесиите, които „Устремени“ ще проведе, като част от партньорството по проекта „Синергия“ са предвидени за началото на октомври, като организацията по тяхното провеждане все още е в процес на уточняване.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини