Откриват новата детска градина в квартал Запад

Новата сграда на ОДЗ "Зорница" ще бъде открита официално на 2 октомври от 10 ч. сутринта от кмета на общината Емил Караиванов. Ще бъде отслужен водосвет за здраве на децата, техните родители и възпитатели. Новата детска градина в кв. "Запад" ще посрещне 106 асеновградски деца. Техният първи подарък ще е от орадоначалника – синтезатор за музикални занимания.

Заниманията на децата в градината ще бъдат организирани в 2 яслени и 3 градински групи. Община Асеновград финансира издръжката на заведението до края на 2012 г. и средствата ще бъдат възстановени от централния бюджет като държавно делегирана дейност. През следващата година по Проекта за социално включване на Социалното министерство в същата градина ще започне да функционира Общностен център за предоставяне на социални услуги на деца до 7 г., финансиран от Световната банка.

Новопостроеното детско заведение е на обща стойност 1 600 000 лв. 980 000 лв. от тях са осигурени от общината, останалите са държавно финансиране. В сумата влиза както строителството, така и цялостно обзавеждане.

Сградата разполага с голям двор, подходящ за провеждане на занимания на открито. Там ще бъдат обособени 6 площадки, оборудвани с модерни игрови съоръжения и специална ударопоглъщаща настилка, отговаряща на всички съвременни стандарти за безопасност. Районът ще бъде озеленен с нова дървесна и тревиста растителност. За тези и други дейности по благоустрояването на района от местната хазна ще се дадат още 200 000 лв. 

За официалното откриване на 2 октомври са поканени гости от всички държавни и общински институции, имащи ангажименти към проекта и представители на фирмите, реализирали строителството на новата сграда на ОДЗ "Зорница".

Община Асеновград

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини