Депутатите Грудев и Генов и областният Димитров с поздрави във Фейсбук за Националния празник

Депутатите от Асеновград Христо Грудев (ГЕРБ) и Манол Генов (БСП) честитиха националния празник на всички чрез официалните си фейсбук страници.

"3 март 1878 година бележи раждането на българската свобода. Нека на тази светла дата да се преклоним пред подвига на героите, които дадоха живота си за Отечеството! 140 години свободна България! Честит национален празник!", пожела на сънародниците си Христо Грудев.

"Честит национален празник, българи! Честит Трети март! Самочувствието ни на днешни българи дължи дълбок поклон на дата като тази. Нека всеки намери днес своя си начин да го отдаде. Мечтите ни имат смисъл, делата ни имат полза, само ако имаме памет за историята си. Поклон пред героите и нека благословението бъде над България!", обърна се към всички в социалната мрежа и Манол Генов.

Публичен поздрав отправи и областният управител Здравко Димитров:

"Честит национален празник!

Уважаеми жители на област Пловдив,

Скъпи съграждани

Поздравявам Ви по случай 3 март – Националния празник на Република България!

Днес, 140 години след Освобождението, ние почитаме славната дата и се прекланяме пред подвига на падналите за нашето право да бъдем независими руски, румънски, фински воини и български опълченци, които със своята саможертва са извоювали свободата ни!

Нека не забравяме героизма на предците си и пазим в сърцата си гордия български дух, защото свободата на Родината е висша ценност и дълг на всеки един от нас.

Безграничната и безкористна любов и всеотдайност на дедите ни към майка България ни задължава да бъдем единни, да се докажем достойни за тяхната кауза и да предадем на потомците завета им – свято и свободно Отечество!

Нека съхраним този дълг и да го предадем на идните поколения!

Честит национален празник!"

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

Още новини

Последни новини