Изгоря къща в центъра на Хасково тази нощ

Къщата на ул. „Враня“ №8 в Хасково изгоря тази нощ. Сградата се намира на метри зад съдебната палата в центъра на града. Огънят лумнал около 2.30 часа през нощта, свидетелстват съседи. Обитатели на съседните сгради подали сигнал в пожарната три без десет. Огнеборците пристигнали, но огънят вече бил пробил покрива и огнените езици се извисявали на метри над сградата.

Допреди няколко години тук живееше бай Желязко милиционера, разказа съседът Георги Митев. После човекът починал, а наследниците му поискали къщата. Но се получило писмо от тогавашният министър на отбраната Николай Свинаров, че имотът е собственост на военното комендантство. Бил използван като оборотно жилище, в което настанявали военнослужещи.

Към сградата претенции предявили и от община Хасково. „Кметът я дал на някакъв бизнесмен, който сложи табела „Частен имот“, разказа Митев. По думите му от няколко години къщата била необитаема. Превърнала се в сборище на наркомани и скитници, за което съседите често се обаждали в полицията. Униформените се отзовавали на сигналите, но били безпомощни да решат трайно проблема.

Според осведомени със сагата около къщата на „Враня“ 8 тя е била актувана като общинска собственост през август миналата година. За този акт на общината е образувано наказателно производство в окръжната прокуратура в Хасково и е назначена предварителна проверка. Засега няма информация как е приключила тя.

На мястото на пожара днес пристигнаха и представители на военното министерство. Имаше и униформени от военна полиция.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини