Рехав протест в Асеновград. Анонимен плаши с бомба ЕВН в града

И Асеновград даде своя принос към националния протест срещу монополистите в енергийния сектор. Оказа се, че реална гражданска позиция, извън групите във Фейсбук, заеха едва седмина.

Снимка: Геракси Гераксиев

Седем. Точно толкова асеновградчани се събраха на протест пред сградата на ЕВН в града. Какви са причините за повече от слабата активност може само да се предполага, но мненията варират от липсата на заинтересованост и висок граждански дух, до това, че горе-долу по същото време бе походът-поклонение до манастира "Света Петка Мулдавска" по повод годишнината от гибелта на Левски.

Така или иначе, съдейки по рехавостта на протеста, като нищо можем да си извадим извода, че в Асеновград мнозинството няма нищо против надутите сметки за ток, от които иначе със седмици се оплаква. Най-добре обобщи ситуацията художникът Геракси Гераксиев, който бе сред седмината протестиращи, с думите: "По един, на всеки 10 000!", имайки предвид, че населението на общината е близо 70 000 души.

Междувременно тази сутрин от Областната дирекция на МВР съобщиха, че вчера на тел. 112 анонимен мъжки глас е съобщил, че в централата на електроразпределително дружество в града ще избухне бомба. При извършения незабавен оглед в взривно устройство административната сграда не е открито.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини