Сиамски близначки работят двойно, а взимат една заплата

Какво значи две души да са затворени в едно тяло? Великобритания бе потресена от смайващата история на сиамските близначки Британи и Аби Хенсел, които са вече 23-годишни и -  искат не искат - ще продължат живота си заедно. Житието на двете дами от Минесота бе описано от ВВС.Британи и Аби имат едно тяло, от което излизат две глави. Двете следвали заедно в университета, ходили по пътешествия заедно и сега работят заедно. И получават една заплата вместо две. Медицината нарича случая им „идентични напълно слети близнаци".Сестрите Хенсел сега работят като учителки в начално училище. Учат малките американци на математика. „Вършим работа на двама души, мислим като двама души, но опре ли до финанси, всички ни броят за един човек. И оттук заплатата, която получаваме е една", разказват Аби и Британи.

В работата си като учителки са уникални и неповторими. Докато главата на Аби проверява тестовете на децата, тази на Британи задава въпроси и следи правилността на отговорите.Двете имат два бели дроба, две сърца, два стомаха и един черен дроб. Споделят и едно общо голямо черво. Половата им система е само за един човек.Още като деца са се научили лявата страна на тялото да се контролира от Аби, а дясната от Британи. Имат и разлика във височината – едната сестра е с 10 сантиметра по-висока от другата.Когато пътуват в чужбина те носят два паспорта, но купуват по едни самолетен билет.Проблем е и избирането на дрехи за общото им тяло. Британи харесва по-семплите и убити консервативни тонове, а Аби си пада по яркото и модерното.

По отношение на хобитата Аби харесва повече точните науки и математиката, докато Британи – изкуството. Когато пият кафе, двете сърца реагират по различен начин на кофеина. След две чашки сърцето на Британи започва да бие по-учестено, а това на Аби остава спокойно.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини