Бойко Борисов: След като никой друг не иска касиране, значи признават честността на изборите

Казах на президента каквато дата за първото събиране на НС изберат останалите политически партии, с такава ще се съгласим и ние. Колкото по-бързо, толкова по-добре. За датата, която предложат другите политически лидери, ще се съгласим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултацията на ГЕРБ при президента Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

С голям интерес ни гледаха политическите опоненти и постигнахме ефект, който по друг начин нямаше как да го постигнем. Безспорно е ясно, че след като втората, третата и четвъртата политическа сила не искат касиране на изборите, това значи, че те по безспорен начин признават нашата победа и че служебното правителство си е свършило работата и е провело честни избори, подчерта Борисов.

С вчерашните бързи реакции им благодаря, че признаха нашата заслужена победа, от казаното от тях правя извод, че ДПС губи с 200 000, а БСП качва с 200 000. Предупреждавах, че контролираният вот на ДПС ще отиде при БСП, за да стане първа политическа сила. Станишев и Местан искат нас да ни обвинят. Да искат да направят правителство със 120 депутати, това значи, че те са се разбрали, с ГЕРБ не са се разбрали. Предполагам, че сценарият, който ще изиграят е няколко депутати от Атака да напуснат, да гласуват за тях, а щом толкова искат да направят със 120 души правителство, означава, че те са се разбрали с Атака. Когато имаш 120 депутати срещу 120 депутати във всички случаи това не може да е стабилно управление. Затова съм убеден, че при нови избари ще влязат и други малки партии, това са доста гласове, посочи Борисов.

Касиране на изборите

За жалбата на ГЕРБ са касиране на изборите, Борисов каза, че са наели юристи, а Георги Марков им е консултант. "Надявам се щом подготвят материалите за жалба, съответно да я изпратим в КС. Нито през президента, нито през МС ще подадем жалба за касиране. Когато ни се връчи мандат, ние сме длъжни да предложим кабинет. Хората в център дясно и всички граждани трябва да видят какъв кабинет съм предложил. Най-тежкото е коалиция БСП, ДПС, Атака, тя е по-лоша от НДСВ, БСП и ДПС, подчерта Борисов.

Готови сме да бъдем и опозиционна партия, добави бившият премиер.

Попитан за това какво му е мнението за прокуратурата, Борисов отговори: "Думата прокуратура не искам да я чувам, забранил съм да се говори, защото след всяка думичка има реакция, не искам да говоря на тази тема".

За бившия вътрешен министър Цветан Цветанов Борисов каза, че той трябва да изчисти името си "и го прави и в момента". "Вчера каза, че няма да бъде включван в новия кабинет, ще си даде имунитета, след като му бъде поискан, разбира се и когато разберем истината, тогава ще вземаме решения", допълни Борисов.

Запитан дали президентът Плевнелиев го е посъветвал нещо по въпроса за касиране на изборите, Борисов отговори: "Президентът води консултации за дата, а не да съветва някого".

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини