Проект „Приемна грижа” вече дава резултати

Пет са подадените в Асеновград заявления за приемни семейства. Три от тях са одобрени и в семействата вече са настанени деца, четвъртото очаква решение на комисията.

 През декември м.г. в първото семейство бе настанено момиченце на 1,5 г. През март второто семейство прие момиченце на 5 г., а третото приемно семейство е одобрено за две деца до 5-годишна възраст. Преди дни в него бе настанено момченце на 1 г., предстои да приемат още едно дете.

Настаняването на тези дечица е по проект И аз имам семейство” (Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г., схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощПриеми ме”.), който се реализира в община Асеновград.

Приемната грижа бива професионална - срещу месечно възнаграждение по граждански договор за отглеждане на настаненото дете и месечна издръжка за него, и доброволна - само месечна издръжка за детето, без месечно възнаграждение за семейството.

Желаещите да станат приемни родители преминават обучение и получават постоянна помощ и подкрепа от професионалисти. За да бъдете приемен родител, е необходимо да имате достатъчно пространство в дома си, време да общувате с детето, да сте клинично здрав и неосъждан.

Повече информация може да бъде получена в стая 610 на Община Асеновград и от социалните работници Ваня Гераксиева и Мария Тодорова на телефони 0331/ 2 02 62 и 0888/ 28 00 60. Имейлът, на който можете да пишете, е asenovgrad_priemime@abv.bg.



Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини