Майкъл Дъглас обясни за оралния секс и рака на гърлото

Майъкл Дъглас обясни думите си, че оралния секс е причина за рака на гърлото оралния секс и ракът на гърлото са свързани, по принцип, а не в случая със собственото му заболяване.

В отговор британският The Guardian публикува откъс от аудиозаписа от интервюто.  На въпрос: "Какво по Ваше мнение претовари организма Ви? Наркотици, пушене, алкохол?", Дъглас отговаря: "Не. Не искам да влизам в подробности, но конкретно този вид рак възниква заради папиломавируса, който се предава чрез кунилингус."

Публикацията в The Guardian излезе преди ден и привлече вниманието на обществеността. В интервюто Дъглас също така казва, че оралният секс може да бъде както причина, така и най-доброто лекарство за рак на гърлото. Практикуващ лондонски лекар пък нарече това последното твърдение безсмислено. Медикът също така потвърди, че човешкият папиломавирус действително се предава при орален секс.

Майкъл Дъглас обяви, че се е преборил с рака на гърлото през 2011 год. По време на лечението той отслабна с 20 килограма, премина курс интензивна химиотерапии и лъчетерапия. Ракът му бе диагностициран в четвъртия стадий, който в повечето случаи е терминален.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини