Трима пропели за подслушванията

Трима служители на СДОТО са "пропели” в полза на обвинението по делото за незаконното подслушване, съобщава "Труд".

Показанията на ченгетата се пазят в тайна. От прокуратурата отказват да съобщят и кога точно ще бъде повдигнато обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за това, че е допуснал безконтролното слухтене. В Съдебната палата в София тръгна слух, че разследването е претърпяло "малък провал." Прекратено било наказателното производство срещу бившия шеф на отдел Четвърти в СДОТО Радко Димитров, наричан още Радко Отвертката. Прякорът му беше даден, след като се разбра, че се опитал с отвертка да изтрие записи на подслушани разговори със сивия "Крайслер".
"Категорично не е прекратено досъдебното производство срещу Радко Димитров и обвинението му не е преквалифицирано", съобщи говорителката на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова. Според нейни колеги слухът за пропадналото обвинение срещу Отвертката е пуснат нарочно, за да омаловажи разследването за незаконното подслушване.
Все още не е ясно кой адвокат ще брани бившия МВР шеф Цветанов Цветанов в наказателното преследване. Сред гилдията се спрягаха няколко имена. Всички споменати обаче отрекоха, че ще го защитават. Самият той също предпочете да запази в тайна имената, които ще се ангажират със защитата му.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини