Давиде Мартело свири насред Асеновград. Ако времето позволи

Снимка: "Пловдив 2019"

"Пловдив 2019" идва с Давиде Мартело на гости на Асеновград в съботния ден в 12 ч. по обед край сградата на общината." Това бе съобщено тази сутрин на официалния Фейсбук профил на фондацията. Има посочено обаче и едно уточнение и то е, че това ще се случи, ако "времето позволи".

След 17 ч. пианистът ще се изяви на Гребния канал в Пловдив, но и тук условието, разбираемо, е "само да не вали!"

Германският ню класик арт пианист Давиде Мартело, автор на проекта “Klavierkunst”, гостува на Пловдив по покана на „Пловдив 2019“ в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата. Талантливият младеж със сицилиански произход откри серията си безплатни концерти на открито с изпълнения на централния площад пред бившия Партиен дом в града, след което изнесе импровизиран концерт насред Столипиново.

Целта на Давиде, който не понася свиренето в затворено помещение и на сцена, е да прави изкуството си в открити и дори нетрадиционни пространства, които обича да променя чрез музиката си. Затова младият талантлив германски музикант избра още места като Небет тепе и... кръстовището на Сточна гара. Така той осъществи идеята си да посвири на свечеряване, осветяван от фаровете на автомобилите, изчакващи светофара.

Изкуството е за всички, които искат да му се насладят, без да е необходимо непременно да ходят в оперната или театралната зала, казва авторът на Klavierkunst. 
Давиде превозва черния си електрически роял съвсем сам в специално оборудвано закрито ремарке, което му позволява със собствени сили да пренася ценния инструмент, където пожелае.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини