Арестуваха Райчо, влачил с кола кучето си

Райчовата жестокост стана национално известна, след като снимката, направена от Николета Ангелова, се появи в социалните мрежи и медиите.

Арестуваха Райчо Иванов от Тополово, който влачи с автомобил собственото си куче. Животното е починало, а собственикът му го е заровил.

55-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа, съобщи прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура - Пловдив, за Фокус.

"След образуване на досъдебното производство прокуратурата е дала подробни указания за хода на следствените действия. При изпълнението им по делото са извършени разпити на свидетели и е било установено местонахождението на извършителя на деянието", обясни Илиев.

"С извършен оглед на местопроизшествието трупът на кучето е изпратен за извършването на ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и по какъв механизъм са му били причинени. След депозиране на заключението по назначената ветеринарна експертиза, предстои да се прецизира правната квалификация на обвинението", добави Илиев.

В случай, че се установи, че причинените увреждания и смърт са по особено мъчителен начин за животното, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, наказанието, което предвижда законът, е лишаване от свобода от една до три години и глоба от 2000 до 5000 лева.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини