Гласят Огнян Донев за служебен премиер?

Второ служебно правителство с премиер Огнян Донев е готово да поеме властта след евентуалната оставка на кабинета, съобщи столичен всекидневник, позовавайки се на информация от хора, близки до президента. Задачата държавният глава получил от групата "Типинг пойнт". Според източниците на всекидневника досега за реализирането на плана "Донев" в акцията "Протести" са налети над 10 млн. лв.

Стратегията на "Типинг пойнт" предвиждала 3 месеца контрол на властта от служебното правителство с процедурни хватки. Този период щял да бъде използван за широко обединение на фракции, сред които ДСБ, "Движение България на гражданите" и Партията на зелените, към които да бъдат прикачени неправителствени организации под формата на гражданско участие във властта.

Стратегията разчитала на постигане на мнозинство в парламента между групите на посочените партии и спечелените от ГЕРБ гласове. Огнен Донев бил фаворит на групата "Типинг пойнт" за министър и в следващия редовен кабинет.

Групата "Типинг пойнт" е създадена през 2005 - 2006 г. от Цветелина Бориславова, Иван Кръстев и Светослав Божилов. По-късно в нея се включва и мажоритарният собственик на "Алфа Финанс холдинг" Иво Прокопиев.

Формацията има сериозна подкрепа от институтите на Джордж Сорос у нас.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини