Стоилова с актуален въпрос към земеделския министър

Актуален въпрос до Министъра на земеделието внася депутатът Маргарита Стоилова.

Въпросът е поставен на приемна на народния представител от собственици на земеделски земи в Асеновград и касае отпускането на средства към Областна дирекция "Земеделие" по приемане на втори етап за трасиране, издаване на скици и въвеждане във владение на собствениците, които до този момент не са компенсирани със земя.

Според собствениците, които са подали своята жалба, въпросът многократно е поставян в последните години, тъй като става дума за даване на земи от общинския поземлен фонд, приети и определени по план.

Години наред Министерството на земеделието спира изпълнението на закона, според който собствениците, които не са получили  земите си, тъй като върху тях има построени сгради или пътища и които не са получили компансаторни бонове се обезщетяват с общинска земя, но недофинансирането на службите по земеделие стопира процеса, каза Маргарита Стоилова. 

За община Асеновград сумата е само 3800 лева, но това сигурно засяга и други общини в страната. Хората очакват от нас решение и се надявам Министерство на земеделието да предприеме бързи мерки за преодоляване на  създаденото  напрежение, допълни Стоилова.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини