Ампула за 4 лева можеше да струва скъпо на Йордан Минев

 

Ампула, която се продава за 4 лева, разтърси футболна България за няколко часа, пише football24.bg. Толкова струва инжекция с ампула от обезболяващото вещество “Дипрофос”, която се продава в аптеките и е поставена на Йордан Минев преди мача с Малта. Веществото в ампулата намалява подуването, зачервяването и сърбежа.

Преди двубоя в Ла Валета с Малта доктор Бисер Бочев попълва задължителния протокол за медикаменти, които отборът е получавал в подготовката преди срещата. Документът е задължителен по изискване на Световната антидопингова агенция (УАДА) и ФИФА. Той служи при сравняване на резултатите от пробите за допинг след мача.

В протокола обаче грешно е записано, че инжекцията е поставена не ставно (в рамото), а мускулно. Обозначаването с различен термин, което е чисто и просто грешка на ръката, променя влиянието на веществото в организма и след пробата при Минев е открито разминаване. Това предизвиква вниманието на Комисията по допинга на ФИФА, която спира правата на играча и известява БФС. След като от родната футболна централа изясняват какъв е проблемът, то ФИФА отмени наказанието на българския национал.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини