Жена роди три еднояйчни близнаци

Двойка във Великобритания се радва на три еднояйчни близнаци, въпреки че вероятността това да се случи е едно на 200 милиона, съобщава британският вестник "Дейли експрес", цитиран от Нова ТВ.Момиченцата Фион, Мадисън и Пейдж, които са родени с цезарово сечение на 2 август, вече са у дома, след като са прекарали шест седмици в интензивно отделение.

Трите близначки дължат появата си на бял свят на решителността на родителите си, които два пъти са се противопоставили на препоръката на лекарите за прекъсване на бременността. Опасенията на специалистите са били, че рядка бременност като тази - резултат от разделянето на три на една-единствена яйцеклетка, може да завърши трагично.Бебетата са се появили на бял свят два месеца преди термина. Трите близначки все още са много малки и не са достигнали размерите на напълно износено бебе.

Първоначално те бяха толкова мънички, че човек можеше да ги вземе с една ръка и изглеждаха нереални. Бяхме малко шокирани. Но сега, когато всички вече сме заедно у дома, свикваме с положението", споделя гордият татко Иън Гилбърт.Бременност с тройка еднояйчни близнаци е резултат от разделянето на една-единствена яйцеклетка на три. Това означава, че бебетата споделят обща плацента и амниотична течност.Заради опасностите, свързани с подобна бременност, от две различни болници са предложили на съпрузите Гилбърт да я прекъснат."Лекарите се опасяваха от синдрома на близнака, когато бебетата се конкурират за храна и пространство и могат да си навредят. За нас обаче беше немислимо да прекъснем бременността - все пак това са нашите деца ", разказва щастливият татко.

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини