"Замръзналото кралство" победи Хобит

Анимацията на компанията "Уолт Дисни" - "Замръзналото кралство" - си върна първото място в класацията на най-касовите филми в САЩ и Канада, съобщиха световните информационни агенции.

Филмът, част от сюжета на който е почерпен от приказката на Андерсен "Снежната кралица", е събрал през уикенда 20,7 милиона долара от продажбата на билети. Продукцията на "Дисни" се върти вече 7 седмици по кината в САЩ и Канада. Досега общите приходи от нея се изчисляват на 297,8 милиона долара. Красота от лед в "Замръзналото кралство" 29 ное 2013 10:29 0 Филмът на Питър Джаксън "Хобит: Пущинакът на Смог", който три поредни седмици запазваше челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, сега е на трето място с 16,3 милиона долара. Общо приходите от филма досега са в размер на 229,6 милиона долара.

На второ място този уикенд е лентата "Паранормална активност: Белязаните". През премиерния си уикенд филмът на Кристофър Б. Лъндън е реализирала приходи от продажбата на билети в САЩ и Канада в размер на 18,2 милиона долара.

Четвърти през уикенда е "Вълкът от Уолстрийт" на Мартин Скорсезе с Леонардо ди Каприо в главната роля с 13,4 милиона долара.

Следва го "Американска схема" с 13,2 милиона долара.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини