Спецоперация в Столипиново, 11 са с подвигнати обвинения

Снимка: МВР архив

Мащабна полицейска операция бе проведена в края на миналата седмица в Пловдив. Действията са били планирани и предприети по водено в VI РУП досъдебно производство за разпространение на наркотици на територията на "Столипиново". В акцията, ръководена от Окръжна прокуратура, са взели участие съвместни екипи от служители на шестте полицейски управления в града и колегите им от секторите "Противодействие на престъпления с висока обществена опасност", "Специализирани полицейски сили" и "Пътна полиция".

На организирани пет контролно-пропускателни пункта на входно-изходните артерии на квартала са били проверявани всички преминаващи МПС-та. Претърсени са 5 къщи и 5 търговски обекта в района. Иззети са общо 1,977 грама хероин, 6,435 грама марихуана, 125 таблетки ривотрил с общо тегло 21,175 грама, 0,108 грама амфетамин, електронна везна, пари и златни накити.

В резултат на спецоперацията са образувани 7 бързи производства и 2 досъдебни производства за държане и разпространение на наркотициа.

По случая за срок от 24 ч. са задържани 16 пловдивчани на възраст между 20 и 50 г., сред които и 32-годишна жена. На 11 от тях са повдигнати обвинения, петима от тях са били приведени в следствения арест за 72 ч.

В рамките на акцията в жилище на ул. "Успех" служителите на реда се натъкнали на 12 200 къса цигари от различни марки без български акцизен бандерол. В незаконното съхранение и разпространение на контрабандните тютюневи изделия е заподозряна 49-годишната С.Н. от Пловдив. Тя е задържана за 24 ч. по образуваното срещу нея досъдебно производство в "Икономическа полиция".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини