Американец твърди, че открил изчезналия малайзийски самолет

Aмериканецът Доналд Елиът твърди, че е видял със собствените си очи изгубения самолет от Малайзия полет MH370. Мъжът е локализирал мястото, където по негови думи десетки пътници със спасителни жилетки са се носили заедно с отломки от самолета в Индийския океан, пише timesunion.com. В продължение на дни са чакали помощ, но са се издавили или са били изядени от акули.

Той е направил опит да се свърже с медиите и властите, но никой не го приел на сериозно.

Местните репортери са сметнали фотографа и водолаз Елиът за поредния чудак. Все пак са му обърнали внимание поради факта, че е стигнал до изводите си на базата на 11 хиляди прегледани сателитни снимки в последните два месеца, през които почти не е спал.

"За съжаление никой не иска да ме чуе", казва Елиът." Не ме интересува , ако хората ме наричат ??луд ", каза той. "Гледах тези хора как умират и аз го дължа на тях, да продължа и да убедя властите, че съм прав".Елиът си разменил мейли с приятелка на изчезнал китайски пътник. "Тя ме насърчи да продължавам да се боря, защото има прикриване на информацията ", каза той. 

Елиът показа на екрана на компютъра си десетки изтеглени сателитни снимки. Той твърди, че на тях се вижда потъващия самолет, пътници, плаващи в океана, акули, които ги атакуват, както и горящи парчета от самолета, запалени като сигнални огньове. "Това е толкова очевидно . Толкова ясно”, посочва Елиът.

За нетренираното око това са неясни бели петна, които може да са били от облак или случайно атмосферно смущение."Ако гледаш достатъчно дълго в тавана, може да видиш дори лица, очертани от точици ", коментира експерт по компютърни графики.

От научна гледна точка кадрите не представляват доказателство. Самият Елиът е преживял травматично подводно гмуркане с участието на сина му, когато били обкръжени от акули и това може да се е отразило на психиката му, отбелязва медията. Все пак Елиът вярва, че „Боинг 777”, полет MH 370 с 239 пътници и екипаж на борда е потънал в Индийския океан на 804 мили на запад и 105 мили северно от Куала Лумпур. Това място е на хиляди мили северно от мястото, където търсещите екипи предполагат, че може да е самолетът.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини