Световни майстори в улова на пъстърва пристигат в Асеновград

Майстори по риболов на пъстърва от цял свят ще се включат в Световното първенство на река Чая. То ще се проведе на 17 и 18 май в района на Бачково.

Официалното откриване ще е в 18 ч. на 16 май, петък. Първият манш ще стартира сутринта на следващия ден и ще продължи до 13:30. В неделя между 9:30 до 13:30 ч. ще е вторият манш. Първенството ще бъде закрито в 18 ч. на централния площад в Асеновград.

Участие в турнира са потвърдили отбори от 17 държави. Сред тях ще са двукратният световен и актуален шампион по спининг Александър Воробьов от Русия, сънародникът му и трикратен световен шампион Алексей Шанин, чехът Петър Хорнак, Андреа Феро от Италия.

Голямата надежда на страната ни за челно класиране е Георги Гетов. В състава на българския отбор са още Тодор Костадинов и Евгени Бон от тима на ЛРС "Девин", Любомир Бояджиев от смолянския клуб "Родопа 2002" и Димитър Терзиев от "Асенова крепост" (Асеновград). Петимата ще имат нелеката задача да уловят повече от хищната риба с изкуствени примамки от най-големите спинингисти.

Организацията на турнира е на отлично ниво - към момента в реката са зарибени над 1500 кг пъстърва, очакванията са за още 2000 кг.

Класирането ще е по отбори и индивидуално. Наградите и купите са осигурени от Международната федерация по риболовни спортове.

Досега България има два бронзови медала от световни първенства по спининг - през 2008 г. в Девин и през 2009 г. в Андора.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини