Бареков нареди ”правителство в сянка”

Николай Бареков нареди "правителство в сянка". Той, Росен Петров и Любен Дилов-син ще са сред министрите.
В кабинета са Светлин Танчев и Хари Гарабедян (финанси), Рада Коджабашева, Калина Крумова, Георги Балабанов, Ангел Славчев (икономика, социална политика и енергетика), Христо Бозов (здравеопазване), Росен Петров, Николай Радулов, ген. Димитър Цветков, ген. Валери Николов (национална сигурност, отбрана, МВР), Катя Иванова, Васил Иванов, Дяко Дяков (правосъдие), Красимир Каракачанов (отбрана), Любен Дилов-син (култура), Мирослава Кортенска (образование), Румен Йончев (земеделие).

„В сектора външна политика тук от нашата партия ще говорим аз, като евродепутат, мисля, че нямате съмнение в моето ниво, и г-н Светлин Танчев”, каза Бареков след пленум на "България без цензура", цитиран от БГНЕС.

Той уточни, че Танчев е завършил финанси в „Харвард”, а Хари Гарабедян - в Чикаго.

Имената на Стефан Кенов, Рашко Димков, Емилия Йосифова, Никола Митев са сред кандидат-министрите.

Бареков обяви пет стъпки за развитие на държавата и предлага на останалите партии да направят анти-ДПС съюз "България без ДПС".

По думите му това не е следизборна коалиция, а принципен съюз, който "няма за цел да заклеймява турците или Лютви Местан", а да гарантира, че ще извади ДПС за минимум два мандата от властта.

Бареков коментира, че ДПС се е превърнала от партия във фирма, която е изкупили стотици хиляди гласове.

"За мен държавата прилича на холдинг, в който ДПС държи минимум 50% и управлява, упражнявайки власт върху обществените ресурси. За жалост ГЕРБ почти финишира като ДПС - фирми и общини, които захранват партията и лидера с пари. ДПС е загубило българските турци и влязло в региони, където няма турци, но има много цигани, които са се продали", анализира Бареков.

Изграждане и установяване на професионална администрация в България, изваждане на политиката от образованието и здравеопазването, никакви кражби от обществените поръчки и от българските митници, и борба с демографската катастрофа - това са останалите стъпки, които предлага Бареков.

"Над главата си нямам началници, не си привиждайте кръгове, кръгчета, банки, медии. Прекалено съм силен, за да бъда зависим от някаква си банка или медия. Прекалено е силен Бареков, обърка им сметките", обърна се той към медиите.

И обясни, че с политици вече няма да се среща, а ако някой иска да се види с него, ще трябва да се свърже със секретарката му.

По думите му анализ на партията сочи, че тя има потенциал да удвои или дори да утрои своя резултат и прогнозира 750 000 избиратели на ББЦ на предсрочни избори.

"През лятото ще бъдем по-големи от БСП като членска маса, имаме над 35 000 члена, на ден по 50-100 молби се получават в градовете за членство", похвали се Бареков.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини