40 дни след фаталната свръхдоза на Ели: Защо не я спряхте? Защо не казахте на родителите й за наркокомуните?

Четиридесет дни след смъртта на едно 20-годишно момиче от Асеновград са достатъчни, за да се кажат малко повечко откровения, извън скръбта по шокиращата загуба. Толкова се навършват тези дни, след като на 27 май в квартира центъра на Пловдив бе открита мъртвата Ели Кръстева. Момичето се оказа асеновградчанка, а заради обстоятелствата по смъртта й от полицията огласиха, че са назначени експертизи, които да докажат точните причини за фаталния край. Ели е намерена безжизнена от свой приятел, за който се знаело, че също е наркозависим, тя самата била на дрога от години.

За времето от смъртта й до днес се появи фейсбукгрупа "В памет на Ели Кръстева", същата е видяна като последователи от почти 500 човека. Ясно е, че са кръг нейни познати, връстници, асеновградчани. Или просто любопитни по темата. Да приемеш смъртта на толкова момиче, разбира се, е трагедия и най-логичното е позициите да са на съболезнования, скръб и загуба.

Сюжетът обаче е провокирал и други реакции, в които също има смисъл, може би и полза. "Хайде, стига! Какво се правите на скърбящи? Не знаехте ли, че от повече от 8 години "милото" ви Ели целенасочено взимаше наркотици? А какво направихте вие, "приятелите", помагахте й - кой с пари, кой с прикриване, кой като си затваря очите и си мисли - "Нали не е на моята глава - да прави каквото иска!", а други, гледайки отстрани и смеейки се на приказките, които се носеха за нея из града! Аз да ви попитам: Къде бяхте вие "приятелите"? Защо не й помогнахте да спре да се друса с каквото и както намери? Всички вие, дето сега се правите на покрусени, можехте да направите така, че поне още 10-20 години "милото" ви Ели да е с вас. Кой от вас отиде да говори с родителите й, да им даде някаква информация за т.нар. комуни?" Това е написала в групата дни след трагедията Елена Димитрова.

Че момичето е било трудно и все избирала грешен път, за това разказват сега нейни познати. Била е осиновена от семейство на по-възрастни години, но се грижели добре за нея. Ели е учела в ПГ "Цар Иван Асен Втори", но зарязала учението, не започнала и никъде работа, била буйна и крайна като реакции.

"Често идваше в кафене "Бюти", където работя аз. Два-три месеца преди този фатален край, Ели ми сподели, че са й открили гинекологично заболяване и са й направили операция, след която можело никога да не стане майка, разказва пред "Марица" Криси Петрова, близка на Ели. Тя твърди, че майката на момичето многократно се е опитвала да я откъсне от дрогата, но в крайна сметка сама й е давала пари, когато й поискала. Най-зле й действаше приятелят й, викаха му Черния, той е отявлен наркоман, подозирам, че е същият, в чиято квартира е издъхнала, коментира Криси. "Тя беше много активна, просто силата й беше насочена в грешна посока. Също така по-големите около нея бяха боклуци с изгода, че е в това положение, а другите п-малките...пффф, с какво ще помогне един човек на 20г. на своя връстник особено в нашето неориентирано поколение? По-добре запазете тези коментари за себе си, щото е най-лесно да съдиш!$ Това силно откровение пък споделя Н. Владимирова в групата в памет за Ели.

"Нямаш представа какво е по дискотеките и нощните заведения из цялата страна. Виждала съм с очите си в кой ли не град, дрогират се далеч не само младите, вече е въпрос колко от присъстващите не са надрусани, казва още Криси, която често има ангажименти като танцьорка.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини