Дисциплинарни наказания заради забравените под ключ в градината сестрички

Три дисциплинарни наказания са наложени в ОДЗ "Асенова крепост", седмица след като стана известно, че две сестрички са били забравени заключени в детската градина. 

С последно предупреждение за уволнение са учителка и възпитателка. Една от лелките се е разминала със "забележка", тъй като е първо провинение от нейна страна.

Припомняме, че преди десетина дни момиченцата (на 4 г. и 6 г.) останаха сами и заключени за около 30 мин. в ОДЗ "Асенова крепост". Без да проверят има ли деца из помещенията и коридорите, госпожите врътват ключа на градината преди края на работното време и си заминават.

Пристигналата малко по-късно баба на децата изпада в ужас, виждайки, че всички входове са заключени, а от децата няма и следа по двора. Още същата вечер директорката на градината Кристина Чолакова докладва за случилото се в Общината. На следващия ден бабата се оплаква лично на градоначалника. 

Заради кошмарната за родителите случка се стигна до кметска заповед, с която Емил Караиванов разпореди децата да се предават от градините само срещу подпис в изходящ дневник. Ще се подписват както родителите, така и служителят, предал малчугана, като ще се посочва и точен час кога това е станало.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини